Stay safe!

Woensdag een Vlaamse gaai uit de boom geschoten, bij wijze van, en in dezelfde bosjes was het een gekwinkeleer of het lente was, staartmezen, goudhaantjes, een enkele koolmees en pimpelmees en een appelvink!  Ik was afgeslagen, een pad naar rechts, omdat ik mensen vermeed, want ik zag het allemaal niet zitten, tot ik de vogeltjes zag. Niemand was op dat modderige paadje, alleen ik en de birds. Alsof ze er voor mij waren haha, natuurlijk niet, maar anders had ik ze niet gezien, dan was ik rechtdoor gelopen. 

 

We zouden naar onze dochter en Stijn, maar dat ging niet door, ze gingen bij schoonouders gourmetten. En dat duurt uren, naar ik begrijp. Ik heb niks met gourmetten, zeker nu niet meer, wat moet je ermee als vegetariër. Al die nep vegetarische vleesdingen hoef ik zeker niet.

Dus. Jammer. We hadden nog wat cadeautjes gezocht bij Intratuin terwijl we nog wat kerst opsnoven. Maar kerst kwam al mijn neus uit. De mussen vlogen er vrolijk rond, en dat maakt mij dan weer vrolijk.

Wat in het vat zit verzuurt niet, zei mijn moeder altijd. De generatie van toen strooide altijd met spreekwoorden en gezegdes, alsof daarmee het leven uitgelegd werd. Eigenlijk zijn die spreekwoorden de bijbel voor de meute. Waar rook is, is vuur. Nog zo één. Tegenwoordig is er meer leugen dan waarheid, dus waar rook is, is heel vaak een dikke duim.

Maar goed, ik kwam ook nog een boomkruiper tegen die dag. Te weinig licht natuurlijk. En wat zat hij hoog. Die vogeltjes gaan altijd hoger en hoger. Daar doe je niks aan. Ze gaan, achter de insecten aan, als een speer. Hun schutkleur helpt ook niet mee voor het zicht. Volgende keer een bouwlamp meenemen. 

 

Vandaag zijn we even langs geweest, gelijk de kaasblokjes meegenomen die ik voor haar gekocht had bij Lidl. Heb als een van de eersten die nieuwe app van hun. Voor het eerst ben ik er vroeg bij haha. Meestal word ik na jaren ook nog eens wakker.

Met die app kun je korting krijgen en het gaat heel snel met aanmelden, floep, ....ja, als het meezit. Een meneer voor mij moest naar het raam lopen om verbinding te krijgen. Maar met wifi kom je er niet. Het kost me dus wel mobiele data, maar ja, ik hoor er helemaal bij. Halleluja.

Leve de vooruitgang. Het duurde dan wel wat langer tot de meneer klaar was, terwijl zijn boodschappen opstapelden, maar ja, het lag nu eens niet aan mijn gestuntel.

Goed, als je als oudere maar meegaat met je tijd en je beste beentje, hoe traag en schutterig ook, voor zet!

 

Dus vandaag bij onze dochter en Stijn langs geweest. Nou kan Stijn nog niet zo goed praten, en hij is meer dan een halve eeuw jonger dan ik, maar met hem heb ik in korte tijd veel meer contact kunnen maken dan in 10 jaar of zo met onze schoonzoon. Hij trok zich al na de eerste minuten terug. Zoals meestal.

Zucht. Vergeef me, maar ik weet het niet meer. 

Ben al niet goed met mensen, maar waarom moet ik ook steeds de moeilijke tegenkomen?

Kan nooit eens 'gewoon'. Ontspannen, open en eerlijk. Na alles wat we gedaan hebben en geholpen. Behangen, gesjouwd, meegeleefd, enz enz. Een dikke muur, waar ieder jaar ringen bijkomen, als een boom, maar dan als een kasteel.

Heb het nog nooit zo zout gegeten.

Met Kareltje, onze kraai, had ik, binnen een week een beter contact. Vertrouwen, vriendschap. We werden één. Samen in de grond peuren, op zoek naar emelten en wurmen. Heerlijk, ahem. Vond hij wel.

Ach ja. Heb de oude eettafel in de tuin wat meer naar achteren gezet, weg van het raam. Brood op gelegd, in de hoop weer eens een gaai, ekster, kauw of kraai in de tuin te zien.

Zou mooi zijn. Ik mis ze.

Voor de rest heb ik geen wensen. Geef mij maar vogels in plaats van mensen. 

Welterusten.

 

https://www.youtube.com/watch?v=4h6oeDq3Wf8

 

Hunc ornatum mundi Nolo perdere Video flagrare Omnia res Audio clamare Homines Nunc extinguitur Mundi et astrorum lumen Nunc concipitur Mali hominis crimen Tristetat(e) et lacrimis Gravis est dolor De terraeque maribus Magnus est clamor O caritas, O caritas Nobis semper sit amor Nos perituri mortem salutamus Sola resurgit vita

 

Ah, this world is burning fast Oh, this world will never last I don't want to lose it here in my time Give me time forever here in my time.

 

Yusuf Islam/ Cat Stevens

 

 

Appelvink

De appelvink (Coccothraustes coccothraustes) is een zangvogel uit de familie van vinkachtigen (Fringillidae). Het is de enige vertegenwoordiger van het geslacht Coccothraustes. De appelvink is te herkennen aan zijn typische roep, zijn forse bouw, de witte vleugelvelden en de witte eindband op zijn staart.

Zilveren Boomkussen? Brefeldia Maxima (plasmodium)?

De plasmodiale slijmzwammen of echte slijmzwammen (Myxogastria, Myxogastromycetidae of Eumixa, soms ook Myxomycota[1]) vormen een subklasse van de slijmzwammen. Ze worden gekenmerkt door de vorming van een plasmodium, een eenheid van samengesmolten cellen waarin de oorspronkelijke celkernen aanwezig blijven. Er bevinden zich meer dan 10.000 celkernen in zo'n plasmodium, die zich synchroon delen. Een dergelijk plasmodium kan vrij groot worden, soms tot aan een vierkante meter. 

Pieris Japonica

Bijna iedereen heeft een in zijn tuin een struik Pieris staan want met zijn altijd groene bladeren en de lichtbruine bloemknoppen die op springen lijken te staan, kleedt hij de winterse tuin aan. Hij trekt zich niets aan van regen, sneeuw, hagel of ijzel. Het mooie van de rotsheide is dat de struik tot aan de grond bebladerd blijft. Je moet hem daarom ook nooit snoeien. In combinatie met rododendrons is hij een lust voor het oog.

Herkomst

De oorsprongslanden van Pieris japonica zijn Japan en Himalaya. Hij groeit daar samen met rododendronsoorten op de mistige hellingen van het laaggebergte. Een andere soort, Pieris floribunda, is inheems in het Alleghany-gebergte in het zuidoosten van de V.S.

Pieris is verwant aan Andromeda polifolia.

Maak jouw eigen website met JouwWeb