Stay safe!

De ijsvogel (Alcedo atthis) is een waterminnende vogel uit de familie van ijsvogels (Alcedinidae). Het is een opvallende verschijning door zijn afstekende blauwe en oranje kleuren, maar ook een zeer schuwe soort die zich weinig laat zien. Alcedo atthis is de enige ijsvogelsoort die tot in noordelijk Europa voorkomt inclusief Nederland en België, althans de ondersoort Alcedo atthis ispida. De meeste ijsvogels leven in de tropen.

De IJsvogel vloog in de verte door het beeld van mijn camera, toen ik een fuut in mijn lens had. De afstand was ongeveer 25 meter, ik doe maar een gooi. Mijn mond viel open, en ik zocht hem natuurlijk. Waar was hij gebleven? Nu zie ik dat hij iets hoger, op een tak zat. De juiste positie om vanaf te vissen. Even later vloog hij weer door mijn beeld, razendsnel, maar ik had hem!

Elk seizoen weer proberen. Daarom blijf ik wandelen. Allang niet meer elke dag. Straks weer, als het warmer is. Mijn spieren willen niet in de kou wandelen. Duurt een week om weer bij te komen. Maar het was een prachtige wandeling, met zon!