Wonderwereld, Ter Apel, Groningen, tegen de grens met Drenthe:
"In de bossen van Ter Apel vind je een wondere wereld vol spanning en avontuur. Beleef de fantastische sprookjeswereld van Greurt de Groninger reus, tante Beppie de heks en Zwammer het paddenstoelenmannetje. Wonderwereld biedt plezier voor jong en oud. Sprookjes, speurtochten, speellanschap en veel bijzondere dieren."
De Koningsglansspreeuw (Lamprotornis regius; synoniem: Cosmopsarus regius) is een vogel uit de familie van de Spreeuwachtigen. Hij komt voor in oostelijk Afrika, waar hij in groepen leeft.
Roodoorbuulbuul, Artis info:
Silent-Forest project
De roodoorbuulbuul wordt in delen van Zuidoost-Azië als huisdier gehouden door de bevolking. Veel vogels worden uit het wild gevangen voor de handel, zangwedstrijden, en het maken van traditionele medicijnen en gerechten. Dit gebeurt niet alleen met de roodoorbuulbuul, maar ook met veel andere zangvogels in Zuidoost-Azië, waardoor de zangvogels met uitsterven bedreigd worden.
Om de roodoorbuulbuul en andere zangvogels in Zuidoost-Azië te beschermen, is EAZA het Silent Forest-project gestart. Het doel van het project is om het probleem onder de aandacht te brengen. Niet alleen hier, maar ook bij de lokale bevolking. Door bewustwording te creëren, hoopt het project de leefomstandigheden en leefomgeving van de zangvogels te verbeteren.
De blauwgele ara (Ara ararauna) is een papegaaiachtige uit de familie van de papegaaien van Afrika en de Nieuwe Wereld (Psittacidae). De wetenschappelijke naam van de soort werd als Psittacus ararauna in 1758 gepubliceerd door Carl Linnaeus.
De Roodoorbuulbuul (Pycnonotus jocosus) is een zangvogel uit de familie van de buulbuuls (Pycnonotidae). De wetenschappelijke naam van de soort werd als Lanius jocosus in 1758 gepubliceerd door Carl Linnaeus.[2] De soort komt van nature voor in Zuid- en Zuidoost-Azië en delen van China.
De smaragdduif, ook wel groenvleugelduif, (Chalcophaps indica) is een duif uit het geslacht Chalcophaps die voorkomt van in een groot gebied van Sri Lanka en India via Zuid-China en Taiwan, tot in Zuidoost-Azië en de Filipijnen, Australië en Nieuw-Guinea.
Het Pinchéaapje (Saguinus oedipus), ook wel dwerg- of lisztaap[2] of katoentamarin, is een aap uit de onderfamilie klauwaapjes (Callitrichinae). De wetenschappelijke naam van de soort werd in 1758 als Simia oedipus gepubliceerd door Carl Linnaeus.[3] De dieren leven meestal in groepen en worden zo'n 10–13 jaar oud. Hun grootste bedreiging is de mens omdat deze hun leefgebied versnippert. Hierdoor heeft het aapje de status Kritiek.
De vari of bonte maki[2] (Varecia variegata) is een lemuur uit de familie van maki's (Lemuridae). Hij is na de indri de grootste nog levende halfaap. De vari heeft een langharige vacht en een kraag die de oren en kin bedekt. Hij onderscheidt zich van de verwante rode vari (V. rubra) door de typische zwart-wittekening.
Zwartwitte vari, WNF: "Op de indri's na zijn vari's de grootste halfapen. De zwartwitte vari is een ondersoort die in Oost-Madagaskar leeft, ten zuiden van de rivier Antainambalana...."
Maak jouw eigen website met JouwWeb