Stay safe!

De Huismus (Passer domesticus) is een kleine zangvogel die samen met ongeveer dertig andere mussensoorten, waaronder de ringmus, behoort tot het geslacht Passer.

We zijn bezig met de tuin. De zieke lijsterbes moest er helaas uit. Een van de twee taxussen heb ik bewerkt tot een levende voedertafel. Het was spannend of na al dat gedoe, gezaag, gehaksel, de vogels nog terug zouden komen. Boeddha is naar de 'voedertafeltaxus' verhuisd. De pindakaaspot is ook verhuisd omdat de oude schutting vervangen gaat worden. Een pindapothouder is gesneuveld, dus die was er niet meer. We zagen de mussen eerst wel vertwijfeld zoeken, waar is het nou gebleven? Een koolmees ging op onderzoek uit in de hele tuin, toen het weer rustig was. Vandaag, zondag, D-Day voor Oranje, nu al een heugelijke dag, want het was heel druk in de tuin, net als vanouds. We kregen zelfs bezoek van een Gaai. Ik zal die foto's bij de pagina van gaaien, onder Tuinvogels, plaatsen. De Koolmezen komen bij de pagina koolmezen onder hetzelfde hoofdstuk, Tuinvogels. Die serie is vandaag, zondag 7-7-2019, vanuit huis gefotografeerd met weinig licht, want het is nogal bewolkt buiten. De temperatuur is ook een goed eind ingekakt, wat wel fijn is voor maandag, dinsdag en woensdag, als we met de schutting bezig gaan. De Gaaien en Koolmezenfoto's van vandaag moet ik nog plaatsen. Ik hoop het deze dag voor elkaar te krijgen, maar dat kan nog wel even duren. Het zijn er tamelijk veel. ;-) 

Veel kijkplezier!

Ik vraag me wel eens af, waarom vogels vaak zo lang met hun eten in de bek blijven zitten rondkijken.

Bij gebrek aan de vertrouwde Lijsterbes, gaan de vogels nu veel op de schuttingpaal van de buurman zitten die overal bovenuit steekt. Een tikkie tegen het licht in, met de ISO nog op 400, sorry daarvoor.

Vrouwtje met jong in de Lijsterbes

Moeder mus heeft er geen zin meer in.

Als je ons zoekt...

Alle kleine tuinvogels houden van Boeddha. Bijna alle, vinken vinden het niets.

Vaders voeren ook wel eens.

Altijd gebakkelei bij de pindapot.