De roodborst of het roodborstje (Erithacus rubecula) is een zangvogel uit de familie Muscicapidae (vliegenvangers). Hij waagt zich dicht bij huizen, vooral 's winters. Verder is het een zeer talrijke broedvogel van grote tuinen, parken en bossen.

30 oktober 2019, Redgy is helemaal weer terug in onze tuin. Hij keek eerst nog de kat uit de boom, omdat er best veel veranderd is. Toen schrok hij ook nog eens van mij, omdat ik ineens voor zijn neus stond, of hij voor de mijne. Ik moest even het voer bijvullen. Vanmorgen echter was hij overal in de tuin, en heel dichtbij het raam, zonder vrees of schroom. Alles verkennend wat nieuw was, hoekjes, takjes, vogelhuisjes. 

Hij at ook van de voedertafel en uit het gras ving hij een worm. Het was jammergenoeg te donker voor mijn camera. Het moest op een heel hoge ISO. Gevolg is dus dat ik heel wat aan de foto's heb moeten sleuren om ze nog toonbaar te maken. Helaas. Je kan nou eenmaal niet alles hebben. Ik was toch heel heel heel erg blij dat hij er echt weer is en de tuin heeft goedgekeurd. 

De Canadese ganzen waren ook nog op het eiland, ze zijn niet weggetrokken wat ik gisteren dacht. Ik hoorde hun hoge geluid en moest glimlachen van oor tot oor. De laatste keer dat ik dat gedaan heb...weet ik niet eens meer.

Al met al een heel fijne dag geweest met blauwe lucht en veel zon. 

Ik kon de worm naar binnen zien glijden. De hals- en borstveertjes gingen iets uitstaan.Slik! Mjam!