Een goede foto van de Koekoek is mij nog nooit gelukt. Je hoort de vogel luid en duidelijk. Dan ga je hem zoeken, ergens in de top van een boom waar het geluid vandaan komt. Niet zo moeilijk, maar hij ziet je gelijk naderbij schuiven en dan kun je dag met je handje wuiven. Hij vliegt dan heen en weer. Tussen twee bomen. Dan probeer je hem in vlucht te onderscheppen. Moet niet al te moeilijk zijn voor toch een vrij grote vogel. Helaas. Je krijgt heel snel de achterkant van zijn staart te zien en weg is ie. Dan blijft hij wel heel lang daar verderop in die boom zitten, dat wel. Je krijgt alle gelegenheid. Helaas is de afstand voor een 300 mm lens niet te overbruggen. Onder zijn boom proberen te komen, gaat je niet lukken. Zo ja, dan zie je dus niks, als je omhoog kijkt, alleen bladeren. Koekoeken zijn er pas als de bomen al vol zitten met bladeren. Maar ja. Ik probeer het elk jaar weer. Ongeveer 5 jaar geleden was er een hele groep Koekoeken bij de visvijver in de buurt. Ze vlogen elkaar allemaal achterna. Het was een luidruchtige bedoening. Volgens mij heb ik alle foto's verknald en een keer weggegooid.

Net als alle overige jaren zag ik altijd maar 1 koekoek in de jaren daarna. Deze was ook geheel alleen. Geen antwoord van verderop. Ik vond hem eigenlijk best zielig. Wie weet dacht hij dat van mij ook. 

P.S. 7 mei 2020 is het me redelijk gelukt. Ik heb er vrede mee. De koekoek zal het worst wezen. 

Poging 2001, vandaag, 19 mei 2022, terwijl het debat gaande is bewerkt. Zal Rutte nu eindelijk de handdoek in de ring gooien, nee, ook zo'n doorzetter. Dat moet je hem nageven.

De koekoek (Cuculus canorus) is een vogelsoort en het bekendste lid van de familie koekoeken (Cuculidae). Hij plant zich in de zomer voort in een groot deel van het Palearctisch gebied en overwintert in het Afrotropisch gebied en het Oriëntaals gebied. De koekoek is een broedparasiet: het vrouwtje legt haar eieren in nesten van andere vogelsoorten en laat de jongen door die andere soort verzorgen.

Koekoek heeft zijn hoofd verloren. 

Nog wat oude foto's gevonden, het houdt niet over....

Partijtje tegenlicht erbij, geweldig

Valt me op dat ik bij de koekoek altijd tegenlicht heb. Of hij zit in de schaduw van de bladeren. 

Een eenzame koekoek in de top van de berk en een groep spreeuwen, op zoek naar een rustplek. Bij het vallen van de avond...