Mijn mooiste mussenfoto. Daar heb je dus een dierenpark voor nodig, waar wilde vogels tam worden. Zelfs in mijn tuin zijn ze nog niet zo mak. En dan zie je wat een leuk vogeltje het is. 

En moeder er maar achteraan sjouwen. Maar zo te zien doet ze het met liefde en trots :-)

Heb jij nog een slurf?

Hippo parking lot

In slaap gevallen, met de andijvie in de bek. Vraag me af hoe oud deze is? Volgende keer eens vragen in Wildlands. Deze kun je vinden net naast de waterfabriek, waar het water zo zuiver wordt dat er prachtige planten van kunnen groeien. Ik weet niet of de andijve of sla daar ook is geteeld. Het zou kunnen.

Of het nog niet warm genoeg is, even onder de warme lamp.

Onagers

Een leeg huis, waar de wind doorheen kan blazen. Zo mooi en zo triest tegelijk. 

Jonge Nijlganzen. In het wil kun je de ouders en hun kroost maar tot dertig meter naderen, in Wildlands zwemmen ze op een paar meter voor je neus. De ouders stonden op de kant, een beetje werkeloos toe te kijken. Ze hoeven niet alert te zijn. Ik weet niet of dat nou goed of slecht is. Nou krijg is zelf steeds meer moeite me dierenparken, hoe goed ze het daar ook hebben. Ik zou best willen terugkomen na mijn dood als zeeleeuw in Wildlands. Heerlijk verzorgd, beetje rugzwemmen op je buik of andersom, zorgeloos door het water scheren om daarna op de kant te dutten. Fantastisch toch?

Flatgebouw op de achtergrond is niet erg fraai, maar je beseft extra duidelijk hoe verschillend er op deze kleine aardbol geleefd wordt. 

Het licht was hard en kaatsend. De dieren hielden zich heel stil op Seranga, precies zoals ze in Afrika zouden doen. Maar de zon kan er hier ook wat van. En dat zal niet minder worden.

Boerenzwaluw was de veren aan het poetsen. 

De leeuwen hadden het te warm en lagen te slapen in de schaduw van de rotsen. Mensen vonden dan wel een beetje teleurstellend, maar die dieren zijn ook niet gek. De mensen wel, dat ze in de warmte door zo'n park heen slierten, van ijsje naar ijsje. En eerlijk gezegd wordt het voor mij teveel. Je kunt nu doorsteken van Nortica naar Serenga, maar het was zo warm toen we daar liepen, terwijl dat niet in de voorspelling zat, en om daar uit te lopen naar de uitgang was erg veel. Toen moesten we Jungola nog bekijken. We zijn daar nog een gaan zitten, maar dan in het restaurant. Ik heb er maar 1 scootmobiel gezien. Die zijn het park uitgewerkt. Er zijn wel rolstoelen en buggy's te huur. Mensen met scootmobielen zijn massaal afgehaakt. Zonder een scooter trek ik het niet. Ik ga echter nog niet in een rolstoel, dat wil ik mijn eega niet aandoen. Hij is vandaag trouwens jarig. Het parkbezoek is voor ons de laatste keer. Helaas.

Ik ga hier een mooie pagina van maken. Ook met de foto's van mijn telefoon, die ik er binnenkort op zal zetten, die geven een beter overzicht en mooie wolkenpartijen. Tot zover, voor vandaag. 

 

Van 25 maart 2016.

Maak jouw eigen website met JouwWeb