Stay safe!

De ooievaar (Ciconia ciconia) is een grote vogel uit de familie ooievaars (Ciconiidae) uit de orde van de ooievaarachtigen (Ciconiiformes). Als carnivoor eet de ooievaar een breed scala aan dierlijke prooien, inclusief insectenvissenamfibieënreptielen, kleine zoogdieren en kleine vogels

Zoals je aan de foto's kunt zien, heeft deze ooievaar iets tussen de veren hangen wat er niet thuis hoort. Ik weet niet of het dier er last van heeft en of het daarom op ons veld was neergestreken, 31-5-'22, om uit te rusten, of dat het er niets van merkt.

Wat het is zullen we nooit weten. Het steekt boven de linkervleugel uit en zit als een vrolijke vlag sjarretel om het linker dijbeen heen. 

Mevrouw ooievaar is bezig met haar coiffure, terwijl meneer ooievaar rustig op de uitkijk staat. Of andersom. De grootste is het mannetje, maar eerlijk gezegd kan ik dat zo niet goed zien. Verder is er niet veel uiterlijk onderscheid tussen man en vrouw. Unisex dus. Dat zie je trouwens bij de Nijlganzen en andere ganzen ook, dat er een op de uitkijk blijft staan. Er is dus een natuurlijk samenwerkingsverband tussen dieren. We moeten ze nooit onderschatten en alleen maar denken dat ze in de weg zitten en dat ze dus maar afgemaakt kunnen worden!

Respect, ook voor de vogels, voor de dieren, please.

Maak jouw eigen website met JouwWeb