De Hollandse linde (Tilia ×vulgaris, synoniem: Tilia ×europaea) is een hybride die is verkregen door de winterlinde te kruisen met de zomerlinde. Het resultaat is een bekende sier- en schaduwboom die veel in Noordwest-Europa aangeplant wordt, bijvoorbeeld langs straten, in tuinen en op kerkhoven.

De tamme kastanje (Castanea sativa) is een loofboom uit de napjesdragersfamilie (Fagaceae), die van nature voorkomt in het Middellandse Zeegebied. De boom kan een hoogte bereiken van 25-35 meter.

Japanse Kers

Japanse Kers

Wilde Kers, Prunus avium

Gele Kornoelje, Cornus mas

Magnolia Soulangiana (Nederlandstalige naam beverboom) is de naam van het typegeslacht van de Magnoliafamilie (Magnoliaceae). Het geslacht is in West-Europa niet inheems en is hier het bekendst vanwege de rijk bloeiende soorten en kruisingen die in veel tuinen en parken zijn aangeplant.

Tot het geslacht paardenkastanje (Aesculus) behoren ruim twintig soorten. De paardenkastanje komt op het noordelijk halfrond voor, voornamelijk in Noord-AmerikaZuidoost-Europa (Albanië en Griekenland), de HimalayaChina en Japan. De paardenkastanje is een kensoort voor het onderverbond Ulmenion carpinifoliae van het verbond van els en gewone vogelkers (Alno-padion). Het hout van de paardenkastanje is licht en niet duurzaam. Het doet denken aan het hout van de wilg en de populier.

Tulpenboom

Liriodendron is een geslacht van planten uit de Tulpenboomfamilie. Het geslacht telt slechts twee soorten; beide soorten zijn bladverliezendLiriodendron tulipifera (Amerikaanse tulpenboom) is de bekendste van de twee soorten en is afkomstig uit Oost-Noord-Amerika waar de soort ook een belangrijke houtleverancier is. De andere soort, Liriodendron chinense (Chinese tulpenboom), is afkomstig uit China en Vietnam.

Gewone brem, (Cytisus scopariussynoniemSarothamnus scoparius

Lindeboom

De haagbeuk (Carpinus betulus), helzenteer, hesselteer,[1] steenbeuk, jukbeuk of wielboom is een 15-25 meter hoge boom uit de berkenfamilie (Betulaceae).

Els

Vogelkers

Acacia

Ruwe Berk, Betula Pendula

De Amerikaanse eik (Quercus rubra) is een snelgroeiende boom uit de napjesdragersfamilie (Fagaceae). De soort komt oorspronkelijk uit het oosten van Noord-Amerika, maar wordt in Europa aangeplant als sierboom.

Els

Appelboompje, eerste bloei.

Berk

Maak een Gratis Website met JouwWeb