Stay safe!

De Cuba-amazone (Amazona leucocephalus) is een papegaaiachtige uit de familie van de papegaaien van Afrika en de Nieuwe Wereld (Psittacidae). De wetenschappelijke naam van de soort werd als Psittacus leucocephalus in 1758 gepubliceerd door Carl Linnaeus.

De zonparkiet (Aratinga solstitialis) is een papegaaiachtige uit de familie van de papegaaien van Afrika en de Nieuwe Wereld (Psittacidae). De wetenschappelijke naam van de soort werd als Psittacus solstitialis in 1758 gepubliceerd door Carl Linnaeus.

The rainbow lorikeet (Trichoglossus moluccanus) is a species of parrot found in Australia. It is common along the eastern seaboard, from northern Queensland to South Australia. Its habitat is rainforest, coastal bush and woodland areas. Several taxa traditionally listed as subspecies of the rainbow lorikeet are now treated as separate species (see Taxonomy).

Rainbow lorikeets have been introduced to Perth, Western Australia;[2] Tasmania;[3] Auckland, New Zealand;[4]and Hong Kong.[

De groenvleugelara (Ara chloropterus) is een grote, kleurrijke vogel die behoort tot de familie der Psittacidae(papegaaien van Afrika en de Nieuwe Wereld). Het is de grootste soort binnen het geslacht Ara.

Oude foto's van de oude dierentuin waar een ara in een bosje verscholen zat. Er was verder niemand. Hij bleef rustig zitten, nou ja, rustig, zijn poot jeukte of zo. Het was niet erg licht, en mijn fotokunsten waren minder dan de acrobatische kunsten van de vogel. Toch wil ik deze serie niet weggooien, omdat het één van de mooiste herinneringen is van het oude Noorder Dierenpark. Dat zal nooit weer terugkomen. Gelukkig hebben we de foto's nog. Voor zover je het foto's noemen kunt. Het doet me denken aan dat beeld van Emmen langs de wegen. Soort vuurvogel geval. 

Sta je daar nou nog?

Ga weg joh! 

Maak jouw eigen website met JouwWeb