Morpho peleides is een vlinder uit de onderfamilie Satyrinae. Onderstaande is een vrouwtje.

 

Morpho peleides, the Peleides blue morphocommon morpho[1] or the emperor[2][3] is an iridescent tropical butterfly found in MexicoCentral America, northern South America, Paraguay and Trinidad. Some authorities[4]believe that peleides is a subspecies of Morpho helenor.

De blauwe kleur van de vlinder komt niet door pigment maar door de microscopische structuur van de vleugels en is dus een structurele kleur. De kleur verandert wat met de waarnemingshoek en de intensiteit neemt sterk toe bij opvallend licht. Dit wordt iriseren genoemd. De mannetjes zijn feller van kleur dan de vrouwtjes die ook een bruine rand met witte vlekken aan de voorvleugel hebben. De onderzijde van de vleugels is bruin met verschillende 'ogen'. De vlinder heeft een spanwijdte van tussen de 100 en 120 millimeter.

De  oranje passiebloemvlinder (Dryas julia) is een vlinder uit de onderfamilie van de passiebloemvlinders (Heliconiinae) en de enige soort in geslacht Dryas. Het is een vormenrijke soort waarin meer dan een dozijn ondersoorten werden benoemd.

De  atlasvlinder (Attacus atlas) is een vlinder die behoort tot de familie nachtpauwogen (Saturniidae). De atlasvlinder heeft een overwegend bruine kleur met lichtere en donkere accenten. De vlinder kan een vleugelspanwijdte bereiken van 25 tot 30 centimeter en behoort hiermee tot de grotere vlinders ter wereld. Wat betreft vleugeloppervlak is de atlasvlinder zelfs de allergrootste soort. Het insect is een nachtactieve soort die niet veel vliegt.

Caligo atreus is een vlinder uit de familie Nymphalidae. Owl butterfly.

Deze weet ik niet.

Antheraea mylitta is een vlinder uit de familie van de nachtpauwogen (Saturniidae).[1] De wetenschappelijke naam van de soort is, als Attacus mylitta, voor het eerst geldig gepubliceerd in 1773 door Drury.

Antheraea mylitta is a species of moth in the family Saturniidae known commonly as the tasar silkworm and vanya silkworm.[1] It is actually one of a number of tasar silkworms, species that produce Tussar silk, a kind of wild silk that is made from the products of saturniid silkworms instead of the domesticated silkworm (Bombyx mori).[2] This species is native to India.

Een cocon, maar van welke vlinder?

Euploea core, the common crow,[2][3] is a common butterfly found in South Asia[2] to Australia. In India it is also sometimes referred to as the common Indian crow,[3] and in Australia as the Australian crow.[3] It belongs to the crows and tigers subfamily Danainae (Danaini tribe).

Heliconius melpomene Madeira, is een vlinder uit de familie Nymphalidae, die voorkomt van Centraal-Amerika tot de Regio Zuid van Brazilië.

Heliconius Melpomene, jvbfotografie Determinatie Tropische Vlinders

Parides iphidamas is een vlinder uit de familie van de pages (Papilionidae).[1] De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1793 door Johann Christian Fabricius.

Parides Iphidamas, jvbfotografie Determinatie Tropische Vlinders

Greta oto is een vlinder uit de familie Nymphalidae.[1] De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1854 door William Chapman Hewitson.

De malachietvlinder (Siproeta stelenes) is een vlinder uit de familie NymphalidaeMalachiet is een groen mineraal.

Papilio Iowi, black variation

Heliconius cydno, the cydno longwing, is a nymphalid butterfly that ranges from Mexico to northern South America. 

Idea leuconoe is een grote vlinder uit de familie Nymphalidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1834 door Wilhelm Ferdinand Erichson

Heliconius Charithonia, jvbfotografie Determinatie Tropische Vlinders: 

De zebravlinder is een vlinder uit de onderfamilie heliconiinae, de passiebloemvlinders.

De spanwijdte bedraagt 70 tot 90 mm. De vlinder heeft kenmerkende zwarte en gele banden. De onderkant heeft dit zelfde kleurenpatroon met tevens rode stippen op de vleugelbasis.

Dit paar Heliconius Charitonia, kwam op mijn fototas zitten om te paren. Het was een van de wonderlijke momenten, die me altijd zal bijblijven en het was ook een van de redenen waarom ik ons oude dierenpark zo mis. Maar...gelukkig hebben we de foto's nog.