Vandaag, 9 augustus 2019, was een erg regenachtige dag. Toen het een beetje droger was, ging ik even in de tuin wat dorre takjes van een plantje knippen en zag ik dit minuscule slakje. Helemaal alleen op de wereld, zo leek het. Ik heb hem even op de tuintafel met nat kleed gezet en heb mijn camera gepakt. Even later heb ik hem op een plantje gezet waar ik hem nog even gekiekt heb terwijl de regen weer op het schaduwdoek neerkwam. Wat een leuke beestjes zijn het toch! Toen ben ik maar deze pagina gaan maken en heb er oude foto's aan toegevoegd. Zo zie je tuinslakken, deze kleine en grote. Segrijnslakken en een serie wijngaardslakken. Het verschil tussen de kleinste en grootste is enorm. En zo, lieve website kijkkindertjes, is er altijd wel iets te kieken!

Cornu aspersum of segrijnslak is een op het land levende longslak uit de familie Helicidae. Jongere synoniemen zijn Cryptomphalus aspersus en Helix aspersa.

De glanzende agaathoren (Cochlicopa lubrica) is een slakkensoort uit de familie van de Cochlicopidae.[1] De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1774 door O.F. Muller.