Dierenpark Taman Indonesia

Taman Indonesia (Indonesisch voor Indonesisch park) is een klein dierenpark in Kallenkote in de Nederlandse provincie Overijssel. Het park is gespecialiseerd in dieren uit Indonesië, met name vogels, zoals de zeer zeldzame balispreeuwen, kleine zoogdieren zoals de binturong (beermarter), de Bengaalse tijgerkat en de loewak (koffierat). Er zijn meer dan vijftig vogelsoorten vertegenwoordigd.

In het eethuisje van het dierenpark wordt de bezoekers Indisch voedsel aangeboden, zoals loempia's en spekkoek.

Verder bevindt zich op het terrein een toko, waar men onder meer souvenirs als beelden en Indische kleding kan aanschaffen.

De ladyamherstfazant (Chrysolophus amherstiae) is een vogel die behoort tot het geslacht der kraagfazanten in de familie der fazantachtigen

De maskerkievit (Vanellus miles) is een vogel die behoort tot de familie van kieviten en plevieren (Charadriidae). Deze kievit komt voor in een groot gebied tussen de eilanden ten westen van Nieuw-Guinea tot in Nieuw-Zeeland. Het is de grootste soort uit het geslacht Vanellus.

Even bijpraten, de laatste roddels

Watervlugge diertjes, die je op het juiste moment moet kieken, dwars door de kooi heen.

De jufferkraanvogel ook wel kortweg jufferkraan (Grus virgo) is een vogel uit de familie van de kraanvogels (Gruidae). Hij broedt in Centraal-Eurazië en overwintert in Afrika en India. De totale populatie wordt geschat op 230.000 tot 280.000 volwassen exemplaren.

Wevers en verwanten (Ploceidae) zijn een familie van vogels uit de orde van de zangvogels (Passeriformes).[1] Tot deze familie behoren de wevervogels en de widavinken. Kenmerkend voor deze groep zijn de opvallende nesten.

De Indische loopeend, ook wel flesseneend, is een bepaald ras dat van de wilde eend (Anas platyrhynchos) afstamt. Oorspronkelijk komt de Indische loopeend uit Indonesië (Java, Lombok en Bali) en is daar gedomesticeerd. Deze eenden werden rond 1850 naar Europa en Amerika meegenomen.

De eenden worden gehouden voor het vlees en de eieren.

Parelhalsduif, Oosterse tortel

Fittie op het schoolplein.  

Bedankt voor het bekijken 👩‍🦱🙋‍♀️

Maak jouw eigen website met JouwWeb