De ijsbeer of poolbeer (Ursus maritimus, voorheen: Thalarctos maritimus) is een grote geelwitte beer, die langer en groter is dan de andere beren (Ursidae). De ijsbeer komt enkel voor in en rond het noordpoolgebied. Hij is het meest vleesetend van alle beren, en leeft vooral van zeehonden.

 

Eerst de foto's van het oude Noorderdierenpark. De ijsberen in 'Wildlands' hebben meer ruimte. Toch mocht ik dit nog net meemaken, dat de ijsbeer pontificaal op de steen zat te mijmeren en een beetje te krabben. 

Hieronder de ijsberen van het nieuwe dierenpark, of, avonturenpark Wildlands

De ijsbeer of poolbeer (Ursus maritimus, voorheen: Thalarctos maritimus) is een grote geelwitte beer, die langer en groter is dan de andere beren (Ursidae). De ijsbeer komt enkel voor in en rond het noordpoolgebied. Hij is het meest vleesetendvan alle beren, en leeft vooral van zeehonden.

IJsberen in het, ons, 'nieuwe' (sinds maart 2016)...Avonturen pretpark met dieren...de ijsbeer kan er wel om grinniken...hoe lang nog? Tot maart 2019 heeft 'Wildlands' uitstel van betaling. Het ligt in de lijn der verwachting, van de inwoners van de gemeente Emmen op z'n minst, dat de pret niet lang meer zal duren. In dat geval hebben we in de nabije toekomst helemaal geen dierenpark meer. Niet alleen de entreeprijs is hoog, maar het concept schuurt aan alle kanten. Daarbij is het park nogal kaal. Ik was wel blij met de ijsberen. Het leverde weer wat nieuwe plaatjes op. Vooral toen er een in het water aan het spelen was. Geweldig. Maar, een ijsbeer hoort hier eigenlijk niet. Het slaat als een tang op een...ijsbeer, eigenlijk. Maar dat is natuurlijk met alle dieren zo, behalve de reigers en meeuwen. Zijn dierenparken nog wel van deze tijd? Maar de dieren hebben het nu wel veel beter dan vroeger in de parken. De ijsberen kunnen zelf uitmaken of ze binnen of buiten gaan zitten, liggen of spelen. Dat is juist heel goed, maar dat vindt de bezoeker weer niet fijn. Die wil waar voor zijn/haar geld. Wij hebben ze wel elke keer gezien, als we ze gingen bezoeken. Het is geen circus waar dieren onder commando staan om een kunstje op te voeren. Dat hebben we echt gehad.

Nou ja. Ik ga toch nog even genieten van de foto's....die hebben we in elk geval nog. Veel kijkplezier!

Maak jouw eigen website met JouwWeb