Moeras hertshooi, Hypericum elodes  ⬆ ⬆

Stijve ogentroost, Eurphrasia stricta.s.l.

Rode klaver, een van de laatsten dit jaar, 28 - 10 - 2019. 

De avondkoekoeksbloem, witte silene of lijnkruid (Silene latifolia subsp. albasynoniemenMelandrium albumSilene pratensis of Lychnis vespertina) is een plant uit de anjerfamilie (Caryophyllaceae). Het is een tot 1 m hoge, algemeen voorkomende , eenjarige tot vaste plant. De soort dankt zijn naam aan de bloemen, die 's avonds open staan. Ze wordt soms als een hybride tussen de dagkoekoeksbloem (Silene dioica) en de nachtkoekoeksbloem ( Silene noctiflora) beschouwd.

Duizendblad

Distelvlinder op

Het knoopkruid (Centaurea jacea) is een kruidachtige plant uit de composietenfamilie (Compositae oftewel Asteraceae). Een synoniem is Centaurea thuillieri.

In Nederland (met uitzondering van Drenthe) en Vlaanderen is het een algemene plant van bermen en andere ruderale plaatsen.

Rietorchis?

Akkerkool

Ik heb geen idee wat dit voor plant is. Groeit als enige op het recent omgeploegde veld, wat binnen een paar maanden weer helemaal is dichtgegroeid met wilde planten. Schitterend! De natuur overleeft de mens makkelijk :) 

Bij navraag op Twitter wist iemand mij te vertellen dat dit Tradescantia andersoniana is.

Het schijnt een ééndagsbloem te zijn, de bloemen bloeien maar 1 dag. Het is wel een vaste plant en 'kwekersrechterlijk beschermd', wat dat dan ook mag inhouden.

Het schijnt 'Good Luck' te betekenen en wordt ook wel 'vaderplant' genoemd. Met dank aan Ingrid. Top!

 

De reden waarom het 'AtelierRenée.' heet is, omdat ik soms een beetje uit de band spring. 

Ik denk de vierzadige wikke

Veelkleurig Lieveheersbeestje

veertienstippelig lieveheersbeestje op elzenblad

De zachte ooievaarsbek (Geranium molle) is een een- of tweejarige plant uit de ooievaarsbekfamilie (Geraniaceae). De plant komt van nature voor in Europa en is geïntroduceerd in de Verenigde Staten.

Acacia

Smeerwortel

Maak jouw eigen website met JouwWeb