Vandaag op pad met mijn nieuwe Sony Alpha58, tweedehands gekocht op Rebuy. Ik miste mijn oude alpha zo erg, al een jaar, maar nooit aan gedacht dat je ze nog op internet zou kunnen bestellen, zo goed als nieuw!
De tweedehands Sony alpha550, daar zat een extra greep op, kon er niet af, het hele geval was was lomp en zwaar. Ook doordat de batterij niet van de kleine zijn van de Sony alpha serie. Je kan er een goed eind mee 'kieken', zoals ik dat noem.
Nu ben ik in het bezit van 5 zulke knollen van batterijen, plus opladers, stuk of 4.
Na 30 proeffoto's, eens gecheckt hoeveel clicks er op deze camera zaten. Onder aftrek van de 30 komt het op 3730 clicks.
Dat is super weinig. In 1 dag click ik er zo 300 weg, als geen 800.
Na een jaar of 5 begeeft de camera het dan wel.
Ik ben maar een hobby fotograaf, zoals dat heet, maar mijn oude camera's hebben dus wel wat meer dan 3000 clicks.
Nou ja, het was dus super feest voor mij. Na de lunch gelijk op pad geweest. Het was wat kil en bewolkt, dus weinig libellen en juffers, tenminste ik neem aan dat dat de oorzaak, was, en maar 1 vlinder, de St.Jacobsvlinder en 1 visdiefje boven de Kleine Rietplas.
Mooie close up van de schorpioenvlieg. De automaat geprobeerd, de flits vloog op, sorry vlieg. Die is nu blind waarschijnlijk.
Afijn. Ik ga het even bekijken. Eerst de tuin foto's, dan de baltsende futen, zij het op afstand, de insecten, wat hommels en kleine hommels die natuurlijk geen hommels zijn. Ik moet het allemaal weer nazoeken. Ben er een beetje uit. Meer op de loopband gelopen dan buiten.
Het nadeel van buiten rond banjeren is, dat ik maar net de helft van mijn stappendoel bereik, omdat ik overal stilsta te 'kieken'.
Ook nog een zwartkop vrouwtje gefotografeerd, ging de flits weer open. Ze staat er wel prachtig op.
Het was een aangename, ietwat kille, maar mooie wandeling met veel rode klavers, nog wat lupine, ontzettend veel groen van bomen en struiken.
Een paradijs. Als je niet op de vele honden drollen let op de kiezelpaden voor wandelaars.
Blijkbaar worden de honden braaf aangelijnd gehouden, en niemand wil met de dieren het gras op lopen,
want je zou maar eens in de poep trappen!
Mensen.
Bijen op de bramen
Goudwespen (Chrysididae) vormen een familie van insecten die behoren tot de orde van de vliesvleugeligen (Hymenoptera). Samen met de platkopwespen (Bethylidae), tangwespen (Dryinidae) en de families Sclerogibbidae, Embolemidae, Plumariidae en Scolebythidae, vormen ze de superfamilie Chrysidoidea binnen de angeldragers (Aculeata). Wereldwijd zijn er meer dan 4000 soorten bekend, in Centraal-Europa zijn er ongeveer 120 soorten goudwespen.
Vingerhoedskruid - Digitalis, is dit seizoen de rage, in het wild en in tuincentra. Ze zijn mooi, maar giftig.
Als je in bloembedden werkt waar vingerhoedskruid groeit, draag dan steeds tuinhandschoenen en vermijd contact met de plant als je open wonden hebt om te voorkomen dat de giftige stoffen in het lichaam terechtkomen.
Maak jouw eigen website met JouwWeb