De witte neushoorn (Ceratotherium simum), ook wel breedlipneushoorn genoemd, is de grootste soort van de vijf levende neushoornsoorten en op de olifanten na, het grootste hedendaagse landdier.

Witte Neushoorn , 

deze twee eerste foto'sheb ik genomen in Wildlands. Opmerkelijk is, dat het opname standpunt lager is dan in het oude dierenpark. Daar hebben ze zeker over nagedacht. Het resultaat is dat de neushoorn in zijn volle glorie uitkomt. Het is wel jammer dat het nieuwe park nog vrij kaal is. De oude eiken en andere bomen, konden allicht niet mee. Het is verder nog veel meer jammer dat er zulke enorme grote en zware deuren, dubbel, in de diverse afdelingen zijn geplaatst in het nieuwe park, zodat minder validen daar door afgeschrikt worden, inclusief mijzelf.

Ik kom er daarom niet zo vaak meer als een paar jaar geleden. Voor mij en vele andere lichamelijk beperkten is dat best tragisch te noemen. Ook voor het park, daar zij zo, vele vaste abonnementhouders, waaronder veel ouderen, van zich af hebben gestoten.

Het is te hopen dat zij in de toekomst op hun schreden terug komen en weer schuifdeuren zullen installeren.

Ik besef dat dit voor dovemansoren geschreven is, bij wijze van, maar ja.

Het zit mij en vele anderen erg dwars. Het moet gezegd. Waar ik eerder zo graag reclame maakte voor ons Dierenpark, is de lust nu wel vergaan. 'Wij' horen er niet echt meer bij. Op facebook van Wildlands werd er niet op gereageerd.  Maar de dieren blijven mooi. En eens kunnen we zeggen, gelukkig hebben we de foto's nog....

Deze foto's zijn voor het merendeel genomen in het oude Noorder Dierenpark.

Neushoorn Wildlands: 

Een witte neushoorn weegt bij de geboorte zo’n 60 kilo, maar het gemiddelde gewicht voor een volwassen exemplaar is zo’n 2500 kilo. Gemiddeld worden witte neushoorns in gevangenschap 45 jaar.

Witte neushoorn Wildlands