Stay safe!

Slachthuizen zijn grote besmettingshaarden, maar we moeten een avondklok

 

woensdag 13 januari 2021

 

16:30

Dat de grenzen niet vorig jaar al dichtgegooid zijn is onbegrijpelijk. Dat heb ik tijdens de eerste lockdown al geschreven op fora. Nu is men er in de debatten over bezig, de een na de andere partij, waarom zijn er zo veel vliegbewegingen van en naar Groot-Brittannië?

Er landen twintig vliegtuigen per dag uit het Verenigd Koninkrijk op onze bodem.

Het gaat gewoon door of er niets aan de hand is.

 

Nu wil de regering eventueel een avondklok instellen. Om die jongeren die, na tien uur of zo, nog samenscholen op straat op de bon te kunnen slingeren. Arme agenten moeten ook nog zo laat op jongerenjacht.

 

Wie na tien uur nog zijn hond moet uitlaten is dan de gebeten hond. Die is dan natuurlijk eerder de lul dan een groep baldadige jongeren.

 

Gelukkig hoef ik geen hond meer uit te laten. Daar ben ik elke dag blij om. Voor je het weet krijgen huisdieren de schuld en moeten ze geruimd worden. Ook dat nog.

 

Gelukkig is ook, dat ik niet alleen ben in huis, zoals zoveel anderen, niet alleen ouderen, die dat wel zijn. Bij een avondklok kun je dan wel ergens bij vrienden of kennissen gaan eten voor de gezelligheid, maar je moet de hele tijd op de klok kijken of blijven overnachten. Dat kan ook wellicht, maar dat zal niet altijd de bedoeling zijn van een uitnodiging. Dat willen de meeste mensen niet.

 

De kinderen zijn ook het haasje. Ze lopen achter met schoolwerk, en probeer de boel maar eens in te lopen.

Misschien zijn we nog lang niet van de lockdown af.

Het kan nog wel tot april duren.

 

Van de ouderen komen ze wel snel af, zoals de vaccinaties nu verlopen of niet lopen, dan zie ik het aantal ouderen boven de 60 straks snel zakken. Wat allicht gunstig is voor de dekkingsgraad van de pensioenen. Het is een manier om korten op de pensioenen te voorkomen.

 

Ik wil niet helemaal cynisch worden, maar dat is onvermijdelijk. Er is zoveel gedoe gaande. Dat ik nog niet hysterisch door het huis rondren valt nog mee.

Dat iedereen nog niet als kippen zonder koppen door het dorp rent valt me ook zeer mee.

 

Het is zo rustig, alsof er niks aan de hand is. Helemaal niets. Alsof het enige wat in ons dorp de gemoederen bezig houdt het kappen van de oude eik is in het centrum. Ik neem nog maar een paar foto's van het roodborstje in de tuin en de merel die zich weer laat zien, gewoon alsof er niets aan de hand is.

 

Het kappen van die oude eik, zal zeker een slecht teken zijn. Het einde der tijden, zoiets.

In elk geval het einde der tijden zoals we die gewend waren.

Verwend als we waren.

 

Zelfs in het grote Amerika staat de boel al op zijn kop. Op wiens kop? Op die van Trump.

Ach ja. Als ik ach ja denk, dan denk ik even niets meer. Dan botsen alle malle gedachten op elkaar als op de laatste gelijkvloerse kruising in het land. Het nationale gevecht tegen gelijkvloerse kruisingen is op een haar na beslecht.

 

Dan stopt het. Dan denk je, ach ja, tja

 

Gelukkig krijgt onze dochter een jaar lang de luiers vergoed door haar zorgverzekering. Stijn kan nog altijd niet lopen. Het kan nog tot april duren. April 2023.

Om maar eens iets leuks te noemen.

Hadden wij vorig jaar een wastoren, who needs it, gewonnen, kwam ons nu vijf lichtplaten, van 602x62, gratis in de schoot geworpen.

Foutje. Verkeerde levering. Of we onze oorspronkelijke bestelling, een elektrisch kacheltje, nog wilden. Ja, natuurlijk, zolang er nog stroom is op de planeet. Oké, dan komt ie eraan en de lichtplaten mag u houden.

Beter! Maar wat moeten we er mee. Verkopen?

 

Niet slecht voor het begin van een nieuw rampjaar.

We moeten onze zegeningen tellen.

Daar zijn we snel mee klaar haha. Nee hoor

In Afrika krijgen de inwoners pas in 2023 de eerste vaccins.

 

Dat is pas vreselijk!

En dat de Christen Unie volgens mij de enige partij was, die dat te berde bracht in de debatten.

Wie kan het een bal schelen?

 

De Partij voor de Dieren bleef tijdens de debatten op de nertsenfokkerijen stampen. Over de langzame reactie van het kabinet op de signalen over de gevaren van zoönose. Het leek als praten achteraf, maar het gevaar van zoönose is met het eindelijk afschaffen van die fokkerijen niet van de baan. 

Ze zei ook iets over de slachterijen, die als lumineus idee inbrachten om meer te slachten in het belang van het welzijn van de dieren.

 

Dat wat slachterijen betreft de werknemers niet thuis kunnen werken en op het werk niet voldoende beschermende kleding dragen.

 

 

"Om zorg voor dieren ook toegankelijk te houden, wil de Partij voor de Dieren dat dierenartsen, dierenverzorgers en dierenambulancepersoneel toegevoegd worden aan de lijst van vitale beroepen waardoor hun kinderen opgevangen kunnen worden in perioden waarin scholen en kinderdagverblijven gesloten zijn.

 

 

"Nederland zal, als meest vee-dichte land ter wereld, een voortrekkersrol moeten nemen om dat risico te minimaliseren. Het huidige veehouderijsysteem - waarin niet het welzijn van dieren maar maximale productie voorop staat - werkt dierziekten in de hand. Ook daarom wil de Partij voor de Dieren dat er een einde komt aan de bio-industrie en dat het aantal dieren in de veehouderij met 70% wordt verminderd.

Daarbij zorgt de grootschalige en wereldwijde ontbossing ervoor dat dieren die hun leefgebied hadden in die bossen en mogelijk zoönose bij zich dragen op zoek moeten naar andere leefgebieden. Vaak zal dat zijn in gebieden waar ook mensen leven. Om de ontbossing een halt toe te roepen moet er een importverbod komen op producten afkomstig uit gebieden waar de natuur recent heeft moeten wijken voor landbouwgrond, zoals palmolie en soja voor veevoer. Ook moet de handel en consumptie van wilde dieren onmiddellijk worden verboden. De rol van de financiële wereld, die een groot belang heeft deze praktijken in stand te houden, moet ontmaskerd en aangepakt worden."

 

 

 

In Duitsland is het hetzelfde liedje wat betreft besmettingen in slachterijen. Maar vleeseters willen er geen bal gehakt minder om eten.

 

Dus. Er zijn gevolgen. Jammer dat vegetariërs ook de dupe worden.

 

 

We worden als 60 plussers al naar achteren geschoven wat betreft het krijgen van een vaccinatie,

Als vegetariër zouden we weer voorrang moeten krijgen!

Nee hoor, zover zou ik niet willen gaan.

We gaan nou eenmaal allemaal. Vroeg of laat.

Allemaal. Beetje rottig, de verstikkingsdood maar alla.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb