Stay safe!

Het was vandaag nog best warm. Geen verontrustende berichten vandaag. Alles pais en vree. Ben begonnen met mijn oefeningen, op de mat, rek en strek oefeningen, en gewichten.  Lekker rustig een boekje gelezen....Stephen King, niet zo lekker eigenlijk. Kwam niet verder dan de eerste doden en gewonden. Heb niet gewandeld, alleen in onze tuin gefotografeerd. Getuinierd. Maaien, strimmen, en de heggenschaar voor de klimop die uit zijn dak gaat. Beetje te bandeloos aan het groeien. De Blauwe regen tot de orde geroepen. De groenbak is weer goed gevoed. 

Een bijkom-dag. De foto's bekeken, ook weer uren mee bezig. Hoop dat ik alle namen goed heb. 

De buurman is nog altijd bezig met hun voortuin. Nieuw plaveisel. Het ligt niet helemaal aan tegen onze tegels, daar wil hij wat aan doen, vanwege mijn scootmobiel. Super. Heel aardig! Heb ik nog niet eerder meegemaakt hier.

Nou. Tof! Ondertussen wachten we de uitkomst van het pensioenoverleg maar weer stoïcijns af. Straks mag mijn man ook zijn stem uitbrengen op de FNV site. Hij is voor. Het is voor ons d'r op of d'r onder. 5 juli bespreking met PME en 18 november pensioen. 

Nog even doorbijten. Laatste loodjes. Of ik blij moet zijn of me zorgen moet maken, is me nog niet helemaal duidelijk.

We hangen ergens tussenin, tussen wal en sloot, of hoe zeg je dat.

Beetje stuurloos gevoel en ook gewoon rustig het schip de haven in laten varen. Het is zoals het is. 't Giet zoas 't giet.

 

De Gekroesde melkdistel of ruwe melkdistel (Sonchus asper) is een kruidachtige, eenjarige plant uit de composietenfamilie (Compositaeoftewel Asteraceae).

De stengel heeft geen tussenschotten. De plant wordt 30-60 cm hoog.

De bladeren zijn niet of weinig ingesneden, gelobd of veerdelig. De bladrand is stekelig getand, waarbij de stekels meer lang dan breed zijn. Ze hebben aan de bovenzijde een donkergroene, glanzende kleur.

De gele lintbloemen hebben haren op de pappus met teruggerichte stekelhaartjes. De omwindselbladen hebben geen of weinig witte haren en gele klierharen.

De gewone melkdistel (Sonchus oleraceus) is een eenjarige plant, die behoort tot de composietenfamilie (Asteraceae). De soort komt voor op bouwland, in moestuinen en in bermen.

Nagelkruid (Geum, vroeger gedeeltelijk Sieversia) is een geslacht van ongeveer 50 soorten kruidachtige planten in de Rozenfamilie. Het geslacht is nauw verwant aan de geslachten Potentilla en Fragaria.

De planten zijn inheems in Europa, Azië, Nieuw-Zeeland en Noord- Zuid-Amerika.

De planten hebben in het algemeen stevige wortelstokken en een rozet van wortelbladeren. De stengel is meestal meerbloemig. De bladeren zijn getand of geveerd. De bloemen staan meestal in trosjes van enkele bloemen.

Echte kamille (Matricaria chamomilla) is een plant uit de composietenfamilie (Asteraceae). De soort komt overal in Europa voor en wordt op grote schaal geteeld in Hongarije en Oost-Europa. De botanische naam Matricaria is afgeleid van de Latijnse woorden "mater" wat moeder en "caria" wat zorg betekent. "Chamai" betekent grond en "millon" appel.

Bosbandzweefvlieg

Pyjamazweefvlieg

Grasklokje

Akkerklokje

Vingerhoedskruid

Zaadpotjes

Boeddha met vetkruid