Stay safe!

Alle dag zondag

 

  • Veel partijen in de Kamer willen desnoods met een dwanglicentie Roche dwingen om het recept vrij te geven, ze vinden het schandalig dat het bedrijf het geheim houdt. De Jonge wil nog niet zo ver gaan: "Er lopen gesprekken, we doen er alles aan om de receptuur te verkrijgen."
    Ook wil hij zich niet al te negatief uitlaten over Roche. "We hebben dit bedrijf de komende dagen nog hard nodig." Als de gesprekken met Roche alsnog spaak lopen, dan sluit De Jonge uiteindelijk dwang niet uit. "Ik ben zeer bereid om alles te doen wat nodig is."

 

 

Van <https://nos.nl/liveblog/2328423-toch-voldoende-ic-bedden-op-1-april-eerste-bedrijven-failliet-verklaard.html>

 

 

Het is nog altijd zondag buiten. Joggers, skaters, wandelaars, ouders met kinderen, een man aan het joggen met 2 zoons, kwam later langs met 1 zoon, en aan het einde van de wandeling zag ik hem weer alleen aan het rennen. Geen idee waar de zoons gebleven waren, maar iedereen houdt zich lekker bezig.

 

Ik ook. Ben een paar uur op pad geweest. Bij het verlaten van onze tuin passeerde ik kinderen op het speelveld en werd ik een fijne wandeling toegewenst. Dank je wel!

 

Bij Jumbo de boodschappen gedaan. Het was heel anders dan ik dacht, omdat er veel meer mensen in de winkel mogen dan ik dacht. Inderdaad is het ongeveer 1000 vierkante meter, maar mijn rekenmachine doet het niet goed, in mijn hoofd. Er mogen dus 100 klanten binnen. Maar men vergeet dat een vloeroppervlak van 1000 vierkante meter in een supermarkt betekent dat de helft vol staat met schappen en producten. Dus het was er nog te druk.

Het was moeilijk elkaar en de producten te mijden.

Ram ik bijna mijn kar in de broodbak. Dat is niet zo handig.

 

Na veel schwalbes om mensen en karren heen in een poging anderhalve meter afstand te bewaren was ik best moe.

 

Ik weet niet of die dingen in gebruik waren om zelf je boodschappen te scannen. Die scanners moeten dan ook gereinigd worden. Ik had geen zin meer om te kijken, maar die kassa was lekker rustig.

 

20.000 ex-zorgmedewerkers springen bij. Geweldig

Zo'n 20.000 ex-zorgmedewerkers hebben zich inmiddels gemeld om bij te springen, schrijft minister De Jonge aan de Tweede Kamer. Vorige week stond de teller nog op 7000.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport betaalt eventuele extra training of bijscholing. Ook moeten zorgorganisaties vaker tijdelijk personeel aan elkaar uitlenen om de tekorten op te vullen.

 

Van <https://nos.nl/liveblog/2328312-20-000-ex-zorgmedewerkers-springen-bij-eerste-repatrieringsvlucht-geland.html>

 

 

'Bijna-monopolie van farmaceut Roche leidt tot tekort aan coronatests'

 

Van <https://nos.nl/artikel/2328393-bijna-monopolie-van-farmaceut-roche-leidt-tot-tekort-aan-coronatests.html>

 

Gestoord, nee, pervers, die farmaceuten. Ik hoop dat hun opa, oma en geliefden de verstikkingsdood sterven, want dat is het! Gajes, moordenaars.

 

Nederlandse ziekenhuislaboratoria komen vanwege hun afhankelijkheid van de Zwitserse farmaceut Roche in de problemen met coronatests. Dat blijkt uit gesprekken van onderzoeksplatform Follow the Money met onder meer het RIVM en laboratoria.

Roche levert machines waarmee labs coronatests kunnen uitvoeren. Het bedrijf heeft zo'n 80 procent van de Nederlandse markt in handen, dus veel ziekenhuizen hebben de testapparaten van Roche staan. Om die te gebruiken, hebben ze ook andere spullen van Roche nodig, zoals pipetjes, plastic platen en vloeistoffen.

Maar doordat de wereldwijde vraag naar testmateriaal enorm is gestegen door de coronacrisis, kan Roche - dat ook in de rest van de wereld marktleider is - de benodigde testmaterialen niet allemaal leveren.

 

Van <https://nos.nl/artikel/2328393-bijna-monopolie-van-farmaceut-roche-leidt-tot-tekort-aan-coronatests.html>

 

Leve Follow The Money. Een heel goed en zuiver journalistiek platform.

Ik was er vorig jaar lid van, maar de stukken zijn me allemaal te lang en te zwaar om te lezen.

Daarbij zijn we dit jaar met pensioen.

En binnenkort in een vliegende recessie. Tering.

We hopen nog pensioen te ontvangen straks.

Mocht alles goed gaan, dan word ik wel weer lid.

Goede journalistiek houdt de wereld gezond en draaiende!

Dan bedoel ik niet dwdd. Morgen de laatste aflevering. 

We zijn gewend aan een bepaald programma en voelen ons in de steek gelaten als dat programma er dan ineens niet meer is.

We zijn allemaal een tikje autistisch. Een verweest gevoel als een programma met zomer- of winterstop is en als het helemaal verdwijnt, dan moeten we echt even slikken.

Triest, dat we zo teer zijn.

We hebben echt wat meer eelt op de ziel nodig om de komende donkere tijd door te komen.

 

Vandaag, gisteren en morgen, wellicht overmorgen ook nog, is het schitterend weer.

Zondag niet meer. Op het weer kunnen we ook al niet rekenen.

 

Vastigheid is wat ons nu geheel ontbreekt. Alles is anders en ondersteboven. En elke dag is nu gelijk. Is nu als zondag. Groundhog Day.

We leven het elke dag opnieuw, lijkt het, zonder vooruit te komen, met een steeds dieper besef dat we kwetsbaar zijn.

 

De kinderen van buren verderop hoor ik plezier maken en door het ruime huis rennen. Gelukkig hebben wij hier ruime woningen. Ieder stukje mazzel moeten we koesteren.

Mazzel dat je de kinderen bij je hebt om mee te joggen, wat je anders nooit deed, of om samen huiswerk mee te maken, al hang je nog altijd aan de oude methode van staartdelingen.

 

Taxichauffeurs weten ook niet meer wat ze doen moeten. Mensen hebben toch vervoer nodig. Ouderen kunnen niet altijd met de bus.

Elke dag hoor je van weer andere aspecten, waar je eerder nog niet bij stilstond. O ja.

Dat is ook zo. In een taxi zit je veel te dicht bij elkaar.

Taxichauffeurs zitten nu ook thuis.

 

Tja, maar eens mijn pimpelmezen foto's bekijken. Ze hebben een nest in een boomholte. Leuk dat eens te zien.

En de specht gefotografeerd. Dat blijft altijd een hele toer. Zo hoog als ze zitten en dan ook nog eens snel nog hoger hippen.

 

Ik denk dat ik het voor gezien hou. Mijn stoppunt. Het punt dat je denkt, ik ben er.

Eindpunt. Hé, ik wist niet dat Tom Hanks niet veel ouder is dan ik. Hij en zijn vrouw zijn gelukkig weer beter van corona.

In de film  Forrest Gump rent hij en rent hij, met steeds meer mensen achter zich aan, en een baard die steeds langer en wilder wordt, tot hij op een zeker dag, zomaar, ineens, stilstond.

 

Tijd om iets anders te gaan doen. I'm pretty tired, think I'll go home now.

Forrest Gump long run scene

 

 

Allemaal het beste!

Dit project is klaar.

 

Byebye.

 

Renée.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb