Stay safe!

Nog steeds erg warm, zij het iets minder dan gisteren. Heet is heet, waar die thermometer ook hangt, al steek je m in je....

Nog altijd 30 graden, maar sommigen kunnen dat nu eenmaal niet geloven, omdat hun eigen wereldje veel minder warm is. Volgens De Bilt was de hittegolf zondag al voorbij, terwijl de helft van het land er nog middenin zit.

De helft telt niet mee, want dat is het oosten en noorden. Waar de dummies wonen.

De dag met weer eens met een flinke wandeling begonnen. Zoveel bloeiende planten. Boerenwormkruid, Jacobskruiskruid, Canadese guldenroede, grote wederik, koninginnekruid staat net zo hoog als ik lang ben. Zaten vol met Distelvlinders. Ook een aantal bruine zandoogjes en een oranje zandoogje gezien en veel icarus blauwtjes. Een enkel Witje. Een vlucht Grote Canadese ganzen kwam net in de Kleine Rietplas landen, toen ik daar liep. Ben ze van dichtbij gaan bekijken. Ze rustten op het water samen met een groepje Grauwe ganzen. Wat een rust stralen ze uit. Heerlijk.

Ganzen zijn lang niet zo dom als mensen. 

De deur van het nieuwe hek wil niet meer dicht. Aluminium zet uit in warmte. Het was mijn lumineuze idee om een randje van de aluminium dorpel af te slijpen. Dat moet niet moeilijk zijn voor een bijna ex-Fokkeriaan. Even met een router freesje eroverheen. Op zijn werk is gelukkig airco, niet speciaal  voor de mensen, maar voor de producten. Als aluminium uitzet in de werkplaats en ze meten het in de gekoelde meetruimte, dan is er een aanzienlijk verschil. Ik dacht dat alleen houten schuttingen enorm krompen in de warmte dat er dikke kieren tussen de planken komen. Dat weet men al minstens sinds de scheepvaart. Aluminium doet dus ook wat je niet wilt. Eigenwijs spul. Maar ja. Gelukkig zijn de meeste problemen in het leven wel te verhelpen.

Als je onder de trein geduwd wordt, met je kind, die het niet overleeft, dan valt er niets meer te fiksen.

Blijft alleen de pijn, en de vraag,...waarom??

 

In de visvijver trof ik een paar duiven aan, pootje badend, samen met wat meeuwen. 

Droge sloot vol haagwinde en kattenstaarten.

Greppel waar laatst nog eenden in zwommen.

Bont zandoogje

Bessen, bramen en bruine dorre bladeren, gaven ook een herfsttint aan de hete zomer.

Gelderse roos

Maaibeleid in Emmen is natuurvriendelijk en zuinig. Pinksterbloemen hebben plaats gemaakt voor andere planten. Lekker wild. Jacobskruiskruid krijgt alle kans. Ertussenin Speerdistels.

Twee Steenhommels en een Oranje zandoogje

Grote verschillen in licht/donker, wit/zwart, zonlicht/schaduw. Het licht tijdens de zomer is alleen heel vroeg of in de namiddag mooi om te fotograferen geloof ik. Het licht was hier ook veel te hard. In combi met witte veren, dan moet je weer terugschakelen naar laagste ISO, wat veel te weinig is in de schaduw of bij zwarte veren. 

Heet is heet, kan niet schelen waar je thermometer hangt!

De Lupines zijn er weer geweest! 

Vogelkers

Icarus blauwtje op de Rolklaver

Maak jouw eigen website met JouwWeb