Stay safe!

Het was een prachtige dag. Twee uur op pad geweest. Dit keer zou ik me aan de route houden. Mijn route. Helaas, pindakaas. Bij mij is het anarchie en chaos wat de klok slaat. Nooit over gebaande wegen of volgens schema, ook al is het mijn eigen schema. Op de route wel veel gezien, en daar gaat het toch om. Veel plezier gehad aan het fotograferen van een roodborst. Als ze eenmaal de lente in de kop hebben, dan kunnen ze onverstoorbaar zitten kwinkeleren. Het zijn zulke leuke vogeltjes. Al vind ik alle vogels leuke vogeltjes. Kraai, oh leuk vogeltje, Buizerd, oh leuk vogeltje, Condor, oh slik, leuk vogeltje.

Na ja, de Condor is hier nogal Pasa, passé, misschien lang gelêe. Wel was hier boven de Kleine Rietplas eens een visarend. Ook indrukwekkend. Die komen hier nooit. Die ene keer, en die ene keer was ik daar, nog met de honden. Die keken altijd alleen naar de grond. De lucht kon ze niks boeien.

Dat soort toeval vinden wij niet raar, dat vinden wij heel bijzonder, tenminste, ik wel.

Vandaag geen nieuws gevolgd, maar ik had wel radio 1 aan mijn oren. Desondanks kon ik de vogels goed horen.

Het ging vooral over de anti-abortus club, gesteund door de katholieke club Stirezo, die vrouwen lastig valt, die niet willen bevallen.

Ik wil niet overal iets van vinden, maar het gaat vanzelf. Laten ze oprotten! Nu moet warempel een ‘bufferzone’,  ingesteld worden. Zodat vrouwen die deze grote stap wagen geen spitsroeden hoeven lopen door een haag van idioten die zichzelf zo geweldig goed vinden.

 

Laten ze iets gaan doen voor alle kinderen die op zee verdrinken of in Mozambique of Liberia, Somalië, die langzaam doodhongeren.

Laten ze daar hun geld aan geven op zijn minst. Laten mensen zich verdomme met zichzelf bemoeien. Of met al het misbruik in de Katholieke kerk! Schijnheiligen!

 

Laten ze iets gaan doen voor de kinderen in dit land, die arm zijn, van de voedselbank leven of thuis in elkaar geslagen worden. Enz.

 

En verder was er Brexit...of nee, dat was er niet. Het is een zeer zware, langdurige en gevaarlijke bevalling. Of is het alleen een kwestie van een taaie, verraderlijke navelstreng die niet door te choppen is, zoals de takken van die bonenstaak.

 

Toen Japan, op 11 maart 2011, overvallen werd door de zeebeving van 9 op de schaal van Richter dat 15 meter hoge golven veroorzaakte en de kernramp van Fukushima, met alle straling en ellende van dien, toen zei mijn moeder, die misschien al een ietsje aan het dementeren was: “Ze moeten Japan gewoon opheffen!” Nou, misschien moeten we Engeland maar gewoon opheffen, los kappen, zetje geven. Gaat heen! Nee hoor. We zullen ze gaan missen.  

 

Wellicht zei ze dat ook omdat ze onder de Jappen geleden hadden in de Tweede Wereldoorlog. Door de Jappen moesten ze hun land verlaten, waar zij, haar zus en broer geboren en getogen waren, om hier in Nederland een culture shock te beleven. Lang niet zo heftig als een Tsunami, maar toch, de naweeën hebben nog lange tijd opgespeeld.

 

Dit mooie landje is echt niet de hemel op aarde waar alle mensen in (w)armere landen op azen. Zoals de meeste Nederlanders denken. Ze vond Nederland ook zeer achtergebleven, conservatief, benauwd, preuts! Victoriaanse tijdperk daalde op ze neer.

 

Ze werden 50 jaar teruggeworpen in de tijd op bepaalde punten. Nee, Nederland loopt echt niet in alles voorop. Dat is een beetje het Calimero-syndroom. Aldoor maar de beste willen zijn en voorop willen lopen, omdat we ons eigenlijk klein en onbeduidend voelen.

Zeker als het om het klimaat gaat. Dan komt dat sommigen wel goed uit. Het maakt niet uit wat kleine Calimero doet, over de hele wereld bezien.

 

En misschien is dat ook wel zo. Al is het ook onzin. Twee kanten aan de zaak. Onze brandstoffen raken op, gas kan niet meer uit de grond in Groningen gehaald worden, en zeker niet uit Drenthe!!! sowieso moeten we alternatieve energie gaan vinden en exploiteren. Schone energie, als het ff kan, ja dan.  Maar ja, wij moeten weer voorop lopen.

Zet je beste beentje voor, zingen we luid in koor..

 

Nu al en later zeer zeker, moeten we iets met de oude windmolens, die niet te recyclen zijn. Hoeveel bus huisjes kan een land bevatten, waar bushaltes toch al steeds kariger zijn?

Hele legers windmolens vallen straks om van ouderdom, over 25 jaar...

 

Wat moet je ermee? Gelukkig zijn ze ook daar al sinds 2016 over aan het nadenken, de slimme jongens en meisjes. Geluidsdekens voor geluidswallen langs snelwegen. Zoiets las ik. Worden de wieken fijngemalen en verwerkt. Het is ook allemaal handel natuurlijk en werkgelegenheid, omzet, geld en nog meer spullen die geproduceerd moeten worden en waar afvalstoffen van komen tijdens het productieproces en aan het einde van de levensduur van windmolens, warmtepompen, accu’s, en weet ik veel, moet dat allemaal weer gerecycled worden. Het is eindeloos.

 

Ik kan me voorstellen dat mensen het soms niet zien zitten nog kinderen op de wereld te zetten. Buiten de meer persoonlijke redenen dan. Ik zou het zelf niemand aanraden. Maar als iedereen zo denkt gaan we echt de boot in.

 

Toch, kinderen willen, is iets heel persoonlijks. Het heeft nu eens niks met politiek of met links en rechts te maken. Het is iets waar we eens met z’n allen ons mond over moeten houden. Waar we geen recht hebben om er iets over te roeptoeteren van achter de dranghekken. Doet met denken aan Jumbo met de hekken vanwege de voetbalplaatjesgekte.

 

Een kind al dan niet krijgen. Het is het enige waar de mens nog zeggenschap over heeft in het leven. Voor zover je niet verkracht was en zo ongewild zwanger was geworden.

Wil ik het kind wel of wil ik het niet? Zij die abortus willen, denken in ieder geval niet lichtzinnig over het krijgen van een kind, wat velen wel doen, en er vaak een zootje van maken. Helpen ze hun eigen kinderen de vernieling in, of, zoals bij een aantal katholieken, de kinderen van anderen. Oh...vandaar.

 

O ja, en het ging vandaag over die clip van Rammstein bij hun nieuwe single.

Dat is natuurlijk ook al geen 1 april grap. Net zomin als dat meldpunt van Baudet dat was. Geld verdienen in wat voor vorm aan de Holocaust!

Aan het gruwelijke leed van zovelen. Daar zouden die anti-abortuslui zich druk om moeten maken.

Ziek. Rammstein met Deutschland clip, is ziek. Schade.

Maak jouw eigen website met JouwWeb