Stay safe!

Foto's gemaakt met mijn Sony DSC-HX300 Bridge compact camera (die wordt nog steeds verkocht zie ik net) en niet met de Sony SLR Alpha 58 met 300mm lens.

De kleine Sony is eigenlijk alleen geschikt voor landschapsplaatjes. Het resultaat dichterbij, is veel te grof. Maar het was heel leuk in het Rensenpark in het centrum. Ik moest eigenlijk boeken terugbrengen in de bibliotheek. Ze waren al een keer verlengd en de bibliotheek gaat straks een maand dicht wegens renovatie. Het is nog altijd een heel fijne en gezellige bibliotheek. Alleen daarom al zou ik graag in Emmen wonen, oh dat doe ik al. Ik raad het iedereen aan.

 

Daarna ben ik naar het oude dierenpark gegaan, om even te kijken wat er nu weer veranderd is. Elke keer is er weer iets nieuws bij. Helaas ging net de oude Giraffenstal op slot, waar veel enthousiaste schilders tezamen de Nachtwacht aan het reproduceren zijn. Dat moet ik nog eens zien. Er zijn veel veldjes bijgekomen en oude gebouwen afgebroken. Er is ook een volleybalveld waar eens de Bavianenrots was. Bavianen zaten daar een aantal keren in paniek in de boom.

 

In het gebouw ernaast kun je je melden als je graag aan theater doet.

Er is teveel om op te noemen. Het is het fijnste park in Nederland. Het Vondelpark haalt er niet bij. Niet qua bomen, niet qua ambiance of qua creativiteit. Het park bruist en is een oase van rust tegelijk. Je kunt rustig op een bankje zitten mijmeren of kletsen of op een grasveldje neerstrijken. 

De kinderboerderij is er nog, met geiten, schapen, verschillende soorten vogeltjes en cavia's. Heel leuk. Ze vragen er altijd vrijwilligers. Voor mij is het toch te ver rijden op de scootmobiel. Zoveel indrukken, mensen, geluiden, zon, schaduw, hobbels en bobbels in de weg, scholieren die op de verkeerde weghelft rijden, over de volle breedte...

Paar oude mannen in het park, die aan een tafeltje zaten bij het restaurant keken hun ogen uit, naar mijn scooter. Hoop commentaar hoorde ik uit de verte, iets van dat is een brommer, blahblah. Zo heeft mijn scooter ook nog voor vermaak gezorgd, Op de terugweg bij een stoplicht zei een man met grijs haar die naast me stopte ineens: wat een mooie scooter! Nou inderdaad. 

Ze zijn hier in Drenthe wel iets minder gewend dan in de Randstad, dat is duidelijk.

 

Naast de kinderboerderij zat hoog in de boom een vink te zingen, prachtig. Zag alleen een zwarte vogel, met tegenlicht. De vogels die daar zijn, zijn mensen gewend. Ik kon van dichtbij een waterhoentje fotograferen. Overals elders in de omgeving zijn ze gelijk weg als je net aan komt lopen. De zwarte zwaan trok zich net terug in de schaduw aan de overkant. Die had zeker zijn/haar portie zon al gehad. Het was de hele dag zonnig, met een frisse wind.

Er zwommen wat kuikens rond in de vijver. Wat zijn die kleintjes snel! Daar heb ik me aan gewaagd. Volgende keer neem ik de SLR mee. Die is inmiddels ook al weer vier jaar oud! Bijna elke dag gebruikt. 

Morgen verjaardag van onze dochter. Ze wordt al weer 31. Tjonge. Even Stijn zien en knuffelen. 

Nou maar eens slapen. Tot de volgende keer.

 

Vink