Stay safe!

Nou, begint al goed. De Duitsers zijn in het gehele land! Van Assen tot Amsterdam. We hebben het gecheckt in de achtertuin. Zelfs de vogels vertrouwen het niet. Of ze slapen weer uit. Waarom ook niet? Paasdag, zondag, dubbele reden om eens lekker lang te blijven liggen, zitten, op je takje. We hadden alle ramen dicht gelukkig. Binnen valt het wel mee, met die Duitsers. Vieren we binnenkort weer de bevrijding... Houd maar op, begin er niet aan. We kunnen beter die JFS uittesten bij de buren. Nee, grapje, hoewel. Hebben we verdorie hier honderden paasvuren verboden, steken zij de fik d'r in. Aso's!

Maar ja, waar maken wij ons druk om, of er niets ergers in de wereld is.

We zitten gezellig bijeen aan de ontbijttafel. Straks is het een lunchtafel, vanavond een avondetentafel. Drie tafels in een kleine keuken, kan allemaal in dit microland.  Knutseltafel, dat zijn er vier. Ow, avondetentafel mag niet aan elkaar geschreven. Waarom dat ineens niet? Wie bepaalt dat nou weer?

 

Gezellig aan de ontbijttafel dus met onze telefoontjes te spelen. Een paar eitjes liggen vrolijk droog te koken op de kookplaat, in het melkpannetje. Een geluid alsof er in de verte Duitse bommenwerpers de grens oversteken. Het is de inductie maar. Ik kijk vergenoegd naar onze mooie glanzende pannetjes... Blij dat ik geen pannetje ben. Je zal maar met je glanzende gatje op de hete plaat geplant worden. Oei! Ben je net tevreden met jezelf, ja zelfs trots dat je zo'n mooi rond, glad en toch hard en stevig pannetje bent, dat zich door niets en niemand laat gek maken...bam, daar ga je! Help!

Mijn man moet lachen: jij kunt zo op het podium gaan staan, zegt ie lachend.

Als pannetje? Nou jij zou als grote dikke soeppan terug kunnen komen, als we als dingen terug komen. Kan dat? Je weet maar nooit. Mijn man is de soepmaker in huis. Hij de soep, ik het zooitje. Soepzooitje! Snap het dan.

Hij komt dan als grote dikke soeppan terug. Nog erger. Meestal voor 4 dagen soep. Word je elke dag op de plaat gezet. Met je grote stevige onderstel. Dank u wel.

 

Zo vermeien we ons. vermeien

zich vermeien reflexief werkw.Uitspraak:   [vər'mɛijə(n)] Verbuigingen: vermeide zich (verl.tijd enkelv.) Verbuigingen:   heeft zich vermeid (volt.deelw.) op een aangename manier de tijd doorbrengenouderwets Voorbeeld:   `Het picknickende ge...

Gevonden op http://www.woorden.org/woord/vermeien

 

Alle apps werken, de e-mail app is in werking, als je telefoon maar goed is, wat doet de rest er dan toe? niets zo frustrerend als je telefoon op bepaalde onderdelen lijkt te falen omdat je zelf iets niet goed doet. Dat is flink balen. Maar het kan ook aan de outlook app hebben gelegen. Met een ander mail is het probleem in een oogwenk opgelost.

 

Het dodental loopt snel op. Sneller dan de temperatuur die nog best kil te noemen was toen we in onze paas pyjamas buiten in de achtertuin de Duitse inval stonden op te snuiven.

 

Het dodental loopt sneller op dan de giften voor de Notre Dame!

 

Sri Lanka. Explosies in drie kerken en drie luxe hotels. En in een Dierentuin. NOS meldt 8 explosies. Mensen, dieren, aan flarden.

Daarnaast valt toch alles in het niet? Al onze problemen. Luxe problemen. Zelfs dat onze  Stijn nog niet kan lopen. Hij is gezond, lief en leeft!

Zelfs het horror huis van mijn zus dat zich rustig tot in Pasen uitstrekt als een luie aap die het zich laat welgevallen, dat hij gevlooid wordt. Er komt geen einde aan die vlooien.

Alles valt in het niet door zo'n afgrijselijke aanslag. Laf. Afgrijselijke laf ook. Laf is het nieuwe dapper bij sommige groeperingen. Maar we maken ons toch allemaal drukker over ons eigen ongemak en leed, op de meubelboulevard, de drukte, de hoge prijzen, de slechte service, ook al weten we dat personeel niet kan heksen.

 

Wij maken ons druk over een badkamermeubel dat al 4 werken op zich laat wachten. De hele levering wacht op de wasbak, die niet geleverd wordt.Yvon Jaspers wordt nu aan alle kanten aangevallen, omdat zij haar leed breed had uitgemeten bij Pauw, ten overstaan, of zitten, van de vader en oom van de vermoorde Anne Faber.

 

Die...dame van het AD werd nog eens Half (!) aangehaald door nu.nl over dit o zo belangrijke, niet, onderwerp. "Een relativerende opmerking van Jaspers over haar eigen gesnotter in de richting van de twee zwijgende heren was zeer welkom geweest. Alleen al voor de beeldvorming. Wat per slot van rekening haar vak is", aldus het AD.

 

De gehele alinea van Angela de Jong van het AD luidde echter:

"Zij is niet verantwoordelijk voor de tafelschikking en draaiboek, dat is de redactie van Pauw die hier duidelijk niet goed over had nagedacht. Maar een relativerende opmerking van Jaspers over haar eigen gesnotter in de richting van de twee zwijgende heren was zeer welkom geweest. Alleen al voor de beeldvorming. Wat per slot van rekening haar vak is.” Angela de Jong, AD.

 

Terwijl de wereld afbrandt. Er zijn altijd veel ergere dingen. En als ze er nog niet zijn, dan weet je, ze komen eraan!

 

Aanslagen houden niet op, niet vanzelf. Mogen we dan nooit over andere dingen klagen, zeuren, spreken, janken, als we uitgenodigd zijn notabene om erover te komen spreken? Als we beleefd antwoord geven op gerichte en uitlokkende, zuigende vragen, zijn we dan fout? Was Pauw niet gewoon fout door niet alleen Yvon uit te nodigen of alleen de familie van Anne? De tafelschikking, inderdaad.

 

Voor Yvon was het hele gedoe rondom haar hetzelfde als de Notre Dame, die affikte.

De kathedraal zou de ziel van de Fransen zijn. Verwaarloosde ziel dan wel. Yvon was op haar ziel getrapt. Ze is compleet afgefikt. Ik vind een mens nog altijd belangrijker dan de een of andere kathedraal.

 

Boer zoekt vrouw heb ik altijd al een vreselijk programma gevonden. De mevrouw van het AD is er gek op. Een fan. En nu dit. Onnodige, onterechte kritiek. Tijdverspilling, maar ze krijgt er dik voor betaald.

Als een meute wilde beesten stortte de internetmassa zich op de struikelende prooi.

Ze roken bloed. Jippie

Het is Pasen. Wat kan ons nog boeien of verbazen? Nou, m'n eitje is nu wel hard genoeg.

 

Fijne Paasdagen!