Stay safe!

Volgens de Bilt is de hittegolf officieel voorbij, als het bij hun geen 25 graden wordt vandaag. Ik vind dat raar, maar goed. Ze zouden 4 punten moeten nemen, noord, zuid, oost en west en daar het gemiddelde van nemen. Zo als ze het nu doen, is het net of een deel van het land er niet bij hoort. En dat is wel vaker. Het is hier nog boven de 30 buiten en binnen 28. Deze laatste vakantiedag.

Er is veel bewolking. Minder heet dan het geweest is, maar ze moeten niet praten in de media alsof het hele land nu wel opgelucht moet zijn, pfff.

Bij onze vlinderstruiken is het een drukte van Distelvlinders. Er vloog ook een witje in de buurt, maar leek niet geïnteresseerd in de vlinderstruiken. Wat het dan wel zocht is me niet duidelijk. De andere bloemen voldeden ook niet. Misschien zocht hij de snackbar.

Een paar jaar geleden zag ik voor het eerst een Distelvlinder op een hoge Koninginnebloem. Sindsdien heb ik ze vaker gezien, maar nu deze invasie van Dilstervlinders in onze voortuin, vind ik bijzonder. Zo ging het ook met de Stinkende gouwe. Die plant zocht ik overal, en een poosje later stond de tuin er vol mee. :-)

Motje van een paar millimeter op de top van een grassprietje. Zat onder mijn tuinstoel. Je moet het maar net zien, en de moeite nemen om het op de foto te krijgen.

Deze struikspringhaan zat al een aantal dagen op ons plafond. Waarom ze meestal op het plafond gaan zitten, weet ik ook niet, maar zij besloot er vanmiddag ineens vanaf te springen op mijn arm. Vroeger zou ik panisch zijn geworden. Ik merkte wel dat die schrik nog niet helemaal weg is. Ik heb haar gevangen in een Cola glas, waar zij niet meer uit wou. Buiten van alles geprobeerd, uiteindelijk met een takje er uit gepurkt. 

Ze ging gelijk in het gras zitten eten. Blijkbaar was het buikje leeg. Dit is een vrouwtje

Ze had bijna de uitgang gevonden, maar raakte toen weer de weg kwijt. 

Tja, hoe kom ik er nou uit?

Hè hè, eindelijk uit het glas, in het gras. 

Rusten in de Buxushaag.

Betrapt! Eén van de 600 katten in onze buurt.

Onze roosjes, die al jaren, ongeveer 24, trouw bloeien en de straat opfleuren.