Stay safe!

Wat een idioten!

 

Beetje uitdagende, agressieve titel, maar van het nieuws word je wel agressief. Ik wel. Als zo'n nitwit van de pvv door de bocht gaat om een jongen van 12 jaar onderuit te schoppen, op zogenaamd moederlijke wijze, ga toch voetballen, je laat je door je vader gebruiken, ga toch koken, oh nee, verkeerde tekst, maar het komt op hetzelfde denigrerende neer. Voor Pim Fortuyn waren vrouwen het best af voor het aanrecht. Voor de trut van de pvv is een jongen van 12 pas gezond bezig als hij voetbalt en iets later achter de meiden aangaat.

 

Kinderen kunnen niks uit zichzelf doen. Er moet wel een ouder achter zitten te stoken. Dat is dus klinkklare nonsens. Het is in dit geval ook een leugen. De jongen heeft zelf verklaard dat hij niet door zijn ouders gepusht of gebruikt wordt, dat zijn ouders hem juist proberen te remmen. Lars Westra is een eigenwijs jongetje, in de goede zin van het woord. Of eigenlijk in de zin van het woord, waar het voor bedoeld is. Hij gaat zijn eigen weg, doet zijn eigen ding, zingt zijn eigen lied. En anders niet. Geweldig dat hij al zijn mond durft te roeren. Dat kon ik niet op die leeftijd. Wel thuis, een keer, dat heeft mij de moederliefde gekost. Maar goed, deze jongen kan gewoon thuis en in het openbaar zijn mening uiten en zeggen wat hem aan het hart gaat. Het klimaat. Dat klimaat waar hij de rest van zijn bestaan in moet doorbrengen.

 

Gelijk werd hij door ene Marjolein Faber van de pvv uitgemaakt voor 'klimaatsoldaat'. Vanmorgen las ik hoe men op Twitter op hem los ging. Indirect natuurlijk, via de band gestoten, via zijn ouders. Ze zeggen allemaal dat hij een leugenaar is. Dat zijn ouders hun kind voor de wolven gooit. En die wolven zijn zij zelf. Ik zag de tanden blikkeren. Wat een zooi bangeschijters. Want dat is het. Angst. Vrijdagavond zat ze nog eens aan tafel bij Op1 om hetzelfde verhaaltje te af te draaien. Omdat zijn vader een zaak heeft

 

"

‘Jongen weet wat hij wil’

Rietveld: ,,Mij heeft hij een jaar geleden benaderd met de vraag of ik met hem wilde samenwerken.’’ De jongen heeft een kinderadviesbureau Visie van Kinderen, gericht op hetzelfde als waar Rietveld zich voor inspant: kinderen mee laten praten." De Gelderlander. Premium artikel.

Jongeren moeten sowieso niet worden buitengesloten als het om meningsvorming gaat, vindt Rietveld. Het is een bevolkingsgroep die het langst de gevolgen van onze beslissingen meemaakt. En het is ook een vorm van emancipatie, als je jongeren serieus neemt.’’

De Gelderlander.

 

,,Ik ken hem echt als een jongen die weet wat hij wil, zijn eigen mening heeft en die zelf de voorgrond opzoekt. Hij wordt echt niet gestuurd door volwassenen. Maar natuurlijk is het wel zo dat achter al die kinderen die op de voorgrond treden volwassenen staan die de weg weten.’’

 

 

Het zeilmeisje, Laura Dekker werd niet gepusht. Zij was 13 jaar, toen ze een solozeiltocht wilde gaan ondernemen. Dat mocht eerst niet, er was ook een heleboel ophef over op internet. Ze vertrok na heel veel gedoe in 2010, ze was toen 15 jaar. Op haar 14e voer ze zelfstandig van Nederland naar Engeland en terug.

Toen ze 16 jaar was voltooide ze de reis van 27.000 zeemijlen, 50.004 km. Ze was op een boot geboren en getogen. Op haar zesde kreeg ze al een eigen zeilboot! Een 'Optimist'. Op haar achtste een 'Mirror'. Op haar tiende een 'Hurley 700'. Op die leeftijd zat Marjolein Faber nog de zandbak te spelen. Sneu.

 

Omdat ze de wereldreis niet zelfstandig mocht maken werd ze depressief. Ze verdween en werd gevonden op St.Maarten, waar ze van plan zou zijn geweest om een boot te kopen en alsnog haar zin te doen. Eigenwijs.

Nog ze één. En er zijn er velen! Alleen al in de zeilsport: Michael Perham, 17, Jessica Watson, 17, Abby Sunderland, 16.

 

'De jury (Conny van Rietschoten Trofee) is zeer onder de indruk van haar jeugdige vastberadenheid om een van haar idealen te verwezenlijken en haar enorme doorzettingsvermogen."

 

 

Laura's 'Guppy' werd wel totaal verbouwd met van alles aan boord voor haar safety.

 

Een andere Amerikaanse journalist, Tim Zimmermann, beschreef hoe scepsis plaatsmaakte voor stille bewondering naarmate de reis vorderde. Gaandeweg werd duidelijk dat Dekker niet uit was op roem, en maar nauwelijks op een record. Ze liet zien een betrouwbare zeilster te zijn die vooral geïnteresseerd was in de unieke ervaring van een zeilreis rond de wereld in westelijke richting.

 

 

Al die kinderen in sport. Voetbalsport, tennis, zwemsport, die al dan niet door ouders aangemoedigd of zelfs gepusht worden.

De halfzus van Richard Krajicek, Michaëla Krajicek, was 14 jaar toen ze op het WTA toernooi speelde in Rosmalen, in 2003. Ze debuteerde op Wimbledon toen ze 14 jaar was.

 

Als de kinderen van ene Marjolein ontdekt zouden worden op hun 8ste als getalenteerde voetballertjes, zou ze hun ook niks in de weg leggen. Ga voetballen en achter de meiden aan! Jawel, Melde gehorsamst, daS ich verstehe!

Greta Thunberg word ook zo aangevallen, door de internet helden.

Ze is net 17 jaar geworden, en al een echte held. Alleen al voor het overwinnen van innerlijke obstakels.

Voor mij is zij een held. Of ik nou haar boodschap in zijn geheel wil slikken of niet.

Het gaat mij iets te hard. Dat is de jeugd. Wij hadden ook nooit geduld toen we jong waren. En velen nog niet. Men ziet iets of vooral, iemand, die hen niet bevalt en die moet onmiddellijk als een kleiduif uit de lucht geschoten worden.

Maar ja, we hebben ook niet zoveel tijd meer. Het 'laat maar waaien' tijdperk is allang passé. 

 

Treurde heel Nederland het ene moment nog om de dood van Aart Staartjes, de andere dag had men de mond vol van ene Nikkie Tutorials. Ik had nog nooit van haar gehoord. Nou ja, wel eens iets. Mag geen naam hebben.

Over de hele wereld had men het over Nikkie, alsof er ineens geen bosbranden meer waren, geen oorlogen, geen honger, kindersterfte en andere ellende.

 

De hele wereld focuste op 1 persoon, die in het verkeerde lichaam geboren is, 25 jaar geleden.

Ook nog een kind, in mijn ogen dan. Een jonge dame.

Zullen haar ouders haar voor de camera gejaagd hebben? Denk het niet. Zag wel laatst heel jonge kinderen die met vader filmpjes opnamen om op YouTube te plaatsen. Hebben ook al heel veel volgers.

Daar hoor je ook niemand over.

 

Die kinderen vinden dat leuk. Blijkbaar de ouders ook.

Of het allemaal zo gezond is, de tijd zal het leren. 

 

Heleboel jongeren die in hun aangeboren lichaam moeten blijven zitten, en er niet uit mogen komen, zoals deze Nikkie. Eer ze dat durven en kunnen, moet er heel wat water door de zee. Zullen veel vrienden ze laten vallen.

Ze worden door de buitenwereld gedwongen een jongen of meisje te zijn.

Te gaan voetballen ja, want dat doen toch zeker alle jongens graag haha.

Of gedwongen meisjes dingen te doen. Met make-up bezig zijn. Hoge hakken dragen en jurken, rokjes enz.

Heb ik allemaal geen verstand van.

Ben waarschijnlijk 'gender fluid', interesseert me niet, maar dat bestond in mijn tijd ook nog niet.

 

Je mocht niet eens vegetarisch zijn. Wij waren al jong in de macrobiotische leer. Zoek dat maar even op. Niet vanuit onze ouders, die hadden daar geen klap verstand van. Mijn broer en ik vergooide ons zakgeld in de macrobiotische winkel. Er was toen al namaak vlees van soja. Zo ja, zo nee. Afijn. Het was maar een fase. Mijn vegetarisch-zijn ondervond veel weerstand. Vooral bij mijn toen nog, vriendje, thuis en al zijn broers en zussen. Dat was gek. Geen vlees eten.

Ik was pas 13. Mijn ouders probeerden mij ook af te remmen. Hij was 18. Hij is nog altijd 5 jaar ouder dan ik. Inmiddels hebben we 2 kleinkinderen. We gingen tegen alle wetten in, maar ja. 

 

Dat een meisje wilde voetballen was ook gek. Nu gaan meisjes al jong bij de voetbalclub, als die in de buurt is.

Ze worden echt niet gedwongen, integendeel denk ik. Moeders willen onbewust toch nog graag dat hun dochters 'echte dochters' zijn, zoals het hoort. En zoons voetballende, meiden jagende wezens die bier drinken en een boer laten. 

 

Maar dochters doen tegenwoordig hun eigen ding!

 

Ze zijn geen dingen meer! Zoons al helemaal niet. Dat jongetje dat toen zijn eigen zaak begon met mensen informatie te geven over af te sluiten telefoon abonnementen. Dat jongetje, Ben Woldring, was toen 13. Heeft al jaren zijn eigen bedrijf las ik eens.

 

"Als brugpieper begon hij zijn eerste bedrijf, een vergelijkingssite voor telefonie. Daarna ging het hard: inmiddels verkeert Ben Woldring (31) onder royalty en captains of industry, van Noord-Groningen tot Silicon Valley. Hij is morgen eregast als Google een groot datacentrum opent in Eemshaven."De Volkskrant.

 

Lars Westra had ook al zijn eigen bedrijf, omdat zijn vader een eigen bedrijf heeft, gaat dat makkelijker. Mijn ouders zouden daar geen klap van weten. Ze waren al niet bekend met het kopen van een huis.

Lars was al jong een kinderadvies bureau begonnen. "Visie van Kinderen".

Dat betekent dat die jongen hersens heeft, waar hij mee nadenkt, zoals volwassenen voortdurend van kinderen eisen en verlangen.

 

Erg hè. En nu zijn ze even van de aardbodem verdwenen. Vanwege dat gezeik op internet en via de telefoon en de media. Het vreselijke stomme, achterlijke gesjank, gezanik en gezever.

Gewoon, omdat men niks beters te doen heeft.

Omdat men bang is, voor de woorden van een kind.

 

Hoe is het mogelijk.

Maar tegelijk, het zijn ook woorden, met een waarheid als een koe, waar we eindelijk eens ongerust over zouden moeten worden.

 

Het brandt nog steeds, in Australië.

Uw geld helpt niks om het te blussen of het geweten te sussen.

 

De Australische premier Scott Morrison wordt door jongeren bekritiseerd, omdat hij op het hoogtepunt van de hitte afgelopen week op vakantie ging naar Hawaï. Morrison ontkent dat er een relatie is tussen de hitte en klimaatverandering en staat bekend als iemand die binnen het verdrag van Parijs aanscherping van de regels probeert tegen te houden. Onder meer vanwege de grote productie van steenkool staat het land onderaan een deze maand verschenen internationale klimaatprestatieladder.

 

 

We zouden een omslag moeten maken zoals men in Taiwan deed, in Kaohshung, de 1 na grootste stad van Taiwan.

 

Maar twintig jaar geleden heeft de stad het roer omgegooid. Sindsdien is Kaohsiung een groene havenstad.

 

 

In het BNNVara programma vertelt men er niet bij, dat die nu zo 'groene stad' de grootste importeur is van haaievinnen!

 

"Creative, multi-economy, diverse, fun city!"

 

Kaohsiung is one of the biggest ports in the world for importing shark fins, sold at high prices in the restaurants and shops of Taiwan and China. They are brought in from overseas and are placed out to dry in the sun on residential rooftops near the port.

 

 

Wat een idioten.

Els (Alnus) is een geslacht uit de berkenfamilie (Betulaceae). Het geslacht omvat circa dertig soorten die op het noordelijk halfrond voorkomen. Het zijn vochtminnende loofbomen die bloeien voordat de bladeren verschijnen. In de Benelux komen er twee soorten van nature voor: de zwarte en de grauwe els. De bladeren lijken op die van de hazelaar. Ze vallen groen van de boom en vertonen dus geen herfstkleur.

De soorten zijn eenhuizig en hebben dus zowel mannelijke als vrouwelijke bloeiwijzen. Deze worden katjes genoemd. De mannelijke katjes zijn langwerpig en hangen. De vrouwelijke katjes zijn eivormig tot langwerpig-eivormig en staan min of meer rechtop. Na de bevruchting groeien de vrouwelijke katjes uit tot groene, ribbelige kegeltjes. Deze rijpen in de herfst tot de zogenoemde elzenproppen (kegels zonder zaad), die nog wel een jaar aan de boom kunnen blijven zitten.

Maak jouw eigen website met JouwWeb