Stay safe!

Vroeg gewandeld, voor de buien binnendreven. De zon scheen, was niet echt warm. Vest weer eens aan onder mijn dunne nylon jack. Kreeg het later wel iets warm. Alles weer open. Ik dwaalde op routes die ik al heel lang niet gelopen heb, sinds de honden dood zijn. Drie jaar geleden. Ik zie ze ineens weer opduiken op de bekende paadjes, tussen de bomen, witte lijfjes met zwarte vlekken, ik wil de pijn in het gezicht zien en wend me er subiet vanaf. Ze brachten altijd leven in de brouwerij. Dan vloog er weer een fazant de boom in of rende keihard door de bosjes om onhandig op te stijgen tussen het lover. Of een kat vloog de boom in om er nooit meer terug te keren voor de muizen. Of ik moest een egel ontzetten, verborgen als het dier lag te slapen onder de bladeren. Ze hadden een neus voor egels. Heeft me tien jaar van mijn leven gekost. Door bos en braam om ze weg te jagen, aan te lijnen. Weg te slepen. Het schuim stond ze in de bek van de stekels. Of ze zaten tot hun gatjes in een konijnenhol, wat een lol. Alleen wat muizen gevangen.

Nu is elke wandeling...rustig.

 

Waar zijn de paddenstoelen? Waar is iets om te fotograferen? Geen watervogels, wel een kraai die boven de weg een buit los liet op het asfalt. Keer op keer een klein bombardement om het ding kapot te krijgen. Misschien een groene eikel. Het zag er groen uit. Het schijnt dat die helemaal niet gezond voor je zijn kraai, groene eikels kun je ziek van worden. Kraai vloog weer omhoog, dropte het ding, pok, op het asfalt. Vloog er mee naar de vijver. 

 

Ik zie even later een vlindertje, Bont zandoogje tussen dode bladeren en even verderop....een Gazelle...zonder poten. De banden waren leeg. Niet op slot. Niet gloednieuw. Bramen waren al aan de beklimming begonnen. Ik heb een poosje staan kijken naar de fiets en of er misschien iemand in de buurt was die even zijn fiets had neergelegd.

Om te gaan poepen of zo. Dat doen de mensen meer dan je zou denken, in de bosjes. Dat zie je dan aan het papier.

Maar nee, wie laat dan eerst zijn banden leeglopen? Ben even poepen, pssss, leeg. 

Gewoon gedumpt, of gestolen en gedumpt. Voor de fun. Haha, lollig, Niet! 

 

Ik duld geen troep in het bos. Had net een hele gevonden boodschappentas, vies en wel, gevuld met zwerfvuil, voornamelijk legen waterflessen een bierflesjes. In een afvalbak gedonderd.

Nou, een zwerver had ik ook al eens aangetroffen. 

 

Nu een fiets. Weer eens iets anders. Heb het arme ding meegenomen. Was van plan om het op te knappen en gewoon te houden als gevonden voorwerp. Maar misschien was er nog een eigenaar. Maar als je het mensen vraagt zijn de meesten ineens zo'n Gazelle kwijt.

Hé, zei een buurtgenoot, je loopt heen en komt met een fiets terug? Gevonden in het bos, tussen de bramen. O ja, zo vind je nog eens wat. Opknappen en op Markplaats zetten, zei hij gelijk.

Tja, ik weet niet eens hoe Marktplaats werkt en wil niet iedere gek over de vloer voor spullen. Vroeger deed ik dat wel. Trekkertjes zetten voor de emigratie. In wijkbladen en bij de buurtsuper. Veel verkocht aan de deur. Op de terugweg via een veilingmeester onze boel verkocht. Bracht 200 NZ dollars op, zoiets.

Bedden gingen uiteindelijk gratis weg en mijn fiets heb ik daar weggegeven aan een lieve kennis.

 

In Nederland ook eens een nieuwe fiets gekocht bij Blokker en de oude gewoon in het centrum laten staan voor arme studenten met dure studieleningen aan hun broek of zo. Die leningen gaan straks geld opbrengen! Geld lenen, daar loopt u op binnen, haha, ik word gek!

Maar, o nee, ze gaan de basisbeurs weer invoeren geloof ik. Ook niet voor niks. Ze wilden het een en ander voor zijn.

 

Maar deze gevonden fiets leek me wel wat, als ik niet zo godverdomde eerlijk was.

De politie was hier binnen een half uur. Zo snel. Met 2 man om 1 oude fiets te bekijken. Was (nog) niet als gestolen opgegeven door iemand. Kan dus gewoon gedumpt zijn als oud vuil. Kassian die fiets. En ze belden gelijk Benkwijt.nl en die komen dinsdag ophalen.

Dan wordt ie verkocht. Heb ik dus gratis gewerkt voor dat bedrijf! Plus onkosten van de politie bellen met extra belkosten. Anders ga je nog voor de lol de pliessie bellen, dat moeten we niet hebben. 

 

Afijn, als ik ook es eenzaam ben, steel ik gewoon een fiets, dan bel ik de pliessie, die komen gelijk een praatje maken. Gezellig. In de regen. Want inmiddels regende het. Het feest was voorbij. De zomer is verdorie voorbij. 

Ook nog met een hondenwandelaarster gekletst over het houten paadje langs de Grote Rietplas. Wat ligt daar nou in? vroeg ik haar verbaasd. Nou, zei ze, daar stonden roodwitte paaltjes in om mensen te waarschuwen niet in de gaten te vallen, maar die paaltjes hebben ze er ook uitgesloopt en de dwarsplanken van de paadjes stoken zo op voor vuurtjes.

Een deel van het pad dat in het water op palen stond, is geheel verdwenen, gemold, weg. Pleite.

Het ligt er ook al bijna 20 jaar, heeft z'n beste tijd gehad. Een nieuw pad kost 10.000 euro, zei de vrouw. Oeps. Dat gaat al naar Wildlands.

Nee, dat komt niet weer terug, net als alle afvalbakken die vernield zijn.

Verwende Nederlandse jeugd die zich verveelt. Triest zooitje. 

 

Mja, nog veel triester vind ik die Salafisten met hun zieke praatjes. Nee, we mogen het niet benoemen natuurlijk, dat is verdeeldheid zaaien. En zeker nu, deze tijd van het jaar, 11 september 2019. Allemaal mondje dicht. Ook al weer 18 jaar geleden. Wat gaat de tijd snel.

Wij mogen niets benoemen, zelfs de extremisten niet, die hier zoveel haatzaaien, dat je wenst 

dat het nooit meer lente zal worden en dat gedachtengoed/fout tot wasdom komt.

Nederland voelt voor mij allang niet meer veilig. Maar gelukkig is de politie hier binnen een half uur, als ik een fiets in de aanbieding heb.

Bah. De overheid blijft al heel lang in gebreke. Laat het afweten. De overheid die bepaalt dat we moeten betalen om te sparen. Dat we 130 mogen rijden, idioten, en straks moet het toch maar weer minder, minder minder. 

 

Minder vrijheid voor haatzaaiers zou ook heel fijn zijn. Zeg ik het weer veel te lief. Geen vrijheid voor haatzaaiers! Mensen die hun kinderen dit voorschotelen, die zouden uit de ouderlijke macht ontzet moeten worden.

 

Bedoel ik niet de hele islam, (al kunnen van mijn part alle religies het vuur in met die verrotte planken, boeddhisten kunnen er ook wat van in Birma), die nuance houd ik aan, maar meer ook niet. Religies kunnen van mijn part allemaal gestolen worden! Dan bel ik de politie niet!

 

https://www.nrc.nl/nieuws/2019/09/10/in-de-koranschool-leren-kinderen-dat-nederland-niet-hun-land-is-a3972824

 

 

Foto's van maandag 9 September 2019

De grote engelwortel (Angelica archangelica) is een plant uit de schermbloemenfamilie (Umbelliferae of Apiaceae). De plant wordt ook wel aartsengelwortel genoemd. Het is een plant van natte, zeer voedselrijke grond aan waterkanten (onder meer bij het IJsselmeer), rivieroevers en in grienden. De grote engelwortel wordt ook gekweekt in tuinen.

Weide langpootmug ♂

Maak jouw eigen website met JouwWeb