Stay safe!

Vet ziek kapot gruwelijk

donderdag 3 december 2020

15:12

 

Vandaag alweer donderdag. Zoals ik al vaker zei, op donderdag gebeurt er altijd wat. Bijna altijd. Deze dag echter lijkt bijzonder rustig, saai, met maar ene tint grijs. Op de radio zei presentator Jürgen van den Berg tussen 8 en 9 uur, 0:31:06: "Vandaag is het vies weer, vijftig kleuren grijs", maar dat kan natuurlijk niet. Wit is geen kleur, zwart is ook geen kleur, dan is de uitkomst van die som zwart plus wit, dat grijs, ook geen kleur is. Grijs is grijs. Al is het  tegenwoordig de meest hippe 'kleur' die er bestaat. Grijs op je muur, grijs op je andere muur, grijs in de bank, in de sofa, in het kleed, in je haar, grijs in je kleding, grijs vele tinten grijs, roept u maar!

 

Ach ja. Er gebeurt vandaag hoegenaamd niks…hoewel, Forum voor Democratie gaat donderdagavond stemmen over hun grote leider Baudet.

Deze donderdag? Staat er niet bij vermeld, maar het zal wel, want ze moeten enorm veel vaart maken om de boel rond te krijgen voor 21 december om met de verkiezingen in maart te mogen meedoen. O ja, morgenavond de uitslag. Vrijdag bevrijding. Ik kan niet wachten.

 

Wat kan het eigenlijk schelen. Stelletje malloten bij elkaar, het clubje dat nog over is. Degenen die het zinkende schip schielijk verlaten hebben, bezitten nog enig verstand in de grijze hersencelletjes.

Het is maar net hoe gelovig de goegemeente is. Al is Nederland bijna volledig ontkerkelijkt en ont-christelijkt,- oei, dat is een fout woord, kan mij wat, koppelstreepje ertussen, klaar- toch zijn de bewoners zo lichtgelovig als de pest. De pest kan helemaal niets geloven, maar toch. Als de pest iets zou kunnen geloven, dan zou ie geloven dat alles wat Baudet zegt ook waar is.

Die gedachtegang moet je mijden als de pest.

 

Ik heb vier Pinokkio's met lange neuzen opgehangen in de hal, om de jassen aan op te hangen.

Ze lijken wel wat op de heer Baudet.

En op Clinton. I did not have sex with Monica Lewinski!

Baudet zegt niet dat hij iets niet gezegd heeft, maar geeft een beschrijving van waar hij wel voor beweert te staan. Hij zou iedereen die de ander niet respecteert vanwege religie, afkomst of seksuele geaardheid subiet uit de partij gooien. Dan wordt het heel leeg in dat kamertje op het Binnenhof. Dat zou een beetje een omgekeerde sigaar uit eigen doos zijn. Kan er eindelijk eens heerlijk gelucht worden. Gooi die ramen maar open!

 

 Hoe je er omheen draait, maakt voor de lengte van de neus niets uit,

Deze donderdag wordt toch nog spannend!

 

Over luchten gesproken, zo zielig die basisschool kinderen, die elke dag uren in de kou moeten zitten kleumen. Mag je wel je mondkapje af, als je dan zit te bibberen, maar ik zou mezelf helemaal inpakken als een Inuit in de iglo (Inuit, die men Eskimo's placht te noemen ja!), helemaal dicht die bbboel. Brrrr.

Het is toch zeker kindermishandeling? Waar is de ombudsvrouw nou? Die voor de kinderen?

Die bestaat toch, of heb ik het gedroomd?

 

Droomde gisterenavond dat Trump met een Sjors-gele haardos (Sjors van Sjimmie ja!) en een Donald Duck-blauwe jas gehurkt zat op het supergazon-groene gras. Ja, ik droom in kleur. 1.000.000 kleurtinten. En dit leek verdacht veel op een strip. Ik keek naar hem en vroeg me af wat hij daar aan het doen was. Hij at. Hij at gras. Stripgroen gras. Groene sprieten staken uit zijn mond. Roze hoofd met groene sprieten. Trump zat schuin van mij weg. Hij ging geheel op in zijn bezigheid. Het was een zomers plaatje. Ik miste nog tante Sidonia en Kwik, Kwek en vooral Kwak.

 

Ik droom wel vaker raar. Het schijnt dat je met het fibromyalgie syndroom vaak oppervlakkig slaapt. Je slaapt niet diep. Alleen de remslaap. Bij het opstaan heb je al heel wat meegemaakt en te verwerken. Ik dacht vroeger dat ik als jongste een soort Josef was die door alle broers werd uitgejouwd en gejend, omdat hij van die rare dromen had. Josef, die uit de bijbel ja!

Zoek dat maar even op.

 

Ik vroeg Donald…Trump waarom hij dat gras aan het eten was. Geen antwoord, want hij zag me niet, hoorde me niet, zat in zijn eigen bubbel, nee in zijn blauwe pak, als een koe gras te kanen.

Ik zocht wazig en verward, zoals meestal, naar een afscheidscadeau om hem mee te geven voor onderweg, ergens heen. In de keukenkastjes vond ik slechts aangebroken pakjes met bouillonblokjes. Groentebouillon. Toen was hij poef weg, de droom. Trump nog altijd niet.

 

Had toch een beetje met de dorpsgek te doen. Hij moet weg, plaatsmaken, inpakken, verhuizen, opsodemieteren! Waar naar toe? Overal loeren de wilde dieren, de rechters, de belastingdiensten, de schuldeisers. Bouillonblokjes kunnen hem helegaar niet redden.

Reddeloos, redeloos, en totaal de weg kwijt. Die Baudet, ook.

 

Toch zijn ze tegengesteld. De dorpsgek, voorspeld door Nostradamus himself en Baudet die slim en zeer eloquent de woorden om zich heen tovert als een onzichtbaarheidsmantel van Harry Potter. Je ziet hem niet, al denk je van wel. Het is niet de ware. Hij is een illusie.

 

Vanavond gaat het gebeuren, maar wat kan het de wereld schelen. Een slok op een borrel, nee een nipje.

De partij die ineens uit het niets zo groot werd met schijnbaar goede bedoelingen in de leemte op rechts, veranderde als een kameleon langzaam van kleur. In 50 tinten bruin. Zo ging het destijds ook. Eerst lijken de borden van de supporters een afbeelding van een zon uit te beelden, en zo keren de borden en wordt het zichtbaar donker. Alleen nog een paar vallende sterren, een maan achter donkere wolken verscholen en de kou die optrekt langs je benen naar je hart.

 

De goede oude maan. De chinezen hebben er net in de grond graven. Ze zeggen dat ze maar 2 kilo hebben meegenomen. Dat zeggen ze, maar voor het zelfde geld is de helft al afgegraven.

Nee, hoor, fake news.

 De maanlander Chang'e 5, vernoemd naar een Chinese godin, heeft in de maan geboord. 19 uur lang wordt er in je maanlichaam geprikt en gewroet. Mensen, aliens, ze zijn gekomen! Hoor ik de maan klagen. Januari 2019 landde er ook al een ruimtesonde Chang'e 4 met robotwagen op de achterkant van de maan. Hoeveel moeten er nog komen? Chang'e 4.000.000.000.

 

" Daarnaast ziet de achterkant van de maan er ook duidelijk anders uit dan de voorkant en is deze nooit zichtbaar vanop Aarde. Slechts 2,5% van het oppervlak van de achterkant van de Maan wordt bedekt door zogeheten 'zeeën' terwijl de voorkant voor bijna 32% bestaat uit zeeën. De exacte reden hiervoor is tot op heden nog steeds onduidelijk. Nu Chang'e 4 succesvol is geland op de achterkant van de Maan, hopen wetenschappers meer antwoorden te vinden op de vele vragen die nog bestaan over dit minder gekende gebied van onze trouwe buur. Ondertussen heeft Chang'e 4 al een eerste foto terug gestuurd naar de Aarde waarop een verlaten landschap te zien is met een krater. Indien de Chang'e 4 missie opnieuw een groot succes wordt, plant China in de nabije toekomst de lancering van de Chang'e 5. Met deze toekomstige missie wil China bodemmonsters zoals stukjes maanrots terug naar de Aarde brengen met behulp van een maanlander en satelliet. Daarnaast heeft China ook nog steeds ambitieuze plannen om mensen naar de Maan te brengen."

 

 

Met al dat geprik en ge-probe ziet de maan er in de toekomst uit als een soort Covid-virus maar dan binnenstebuiten. Net als een huishoudhandschoen die je na een half uur schrobben uittrekt en dat de vingers er nog insteken.

Bij elke talkshow of nieuwsitem over corona hangt er weer zo'n enorme foto van het virus in de achtergrond. Als we nu nog niet weten hoe zo'n virus eruit ziet dan weet ik het niet meer.

 

Op vele basisscholen waar de luchtzuivering niet in orde is hebben de kinderen meer te lijden onder de kou. Doe de scholen dan maar dicht! Stuur ze naar huis. Zo leren ze ook geen reet.

En kinderen zijn ook besmettelijk. Als de horeca dicht moet, dan de scholen ook, en de kerken.

De Efteling! Allemaal politiek, zegt men, maar het is allemaal geld natuurlijk.

 

Konden we allemaal maar weer lekker vrij zijn en blij zijn. Heerlijk op vakantie overal naartoe. Naar Fiji en de Bahama's, naar de Caraïben,  Curaçao waar het code geel is en het blijft geel, zei Rutte. Zwarte Piet is nou eenmaal zwart, zei Rutte. Maakt niet uit of het code oranje is of rood, het is geel ja!

 

Heerlijk, zo'n sterke leider, die weet wat hij zegt.

Straks ga ik nog van hem dromen, ergens in een groene alpenweide tussen de koeien stond Rutte te loeien met het gras tussen zijn tanden.

Komt goed, zolang je je handen maar wast en in een papiertje snuit.

 

Parool

Met 67 nieuwe gevallen registreerde Curaçao woensdag opnieuw een recordaantal coronabesmettingen. Toch blijven vakantiereizen naar het Caribisch stukje Nederland mogelijk, zegt premier Mark Rutte. ‘Curaçao is geel en het blijft geel.’

Marlies van Leeuwen19 november 2020, 14:45

 

Volgens minister-president Mark Rutte is er nu nog geen aanleiding om het reisadvies aan te scherpen, al is de situatie op Curaçao ‘op zich zorgelijk’. “Met een incidentie van nu 197 per 100.000 en een positieve testuitkomst van zo’n 13 procent — vergelijkbaar met Nederland — maar Curaçao heeft stevige en juiste maatregelen genomen en het kan nu dus op geel blijven.

 

 

De Overheid:

Maar wees wel voorbereid op criminaliteit, laat je niet rollen en natuurgeweld, zoals tropische stormen, zelfs orkanen, laat je niet omverblazen!

 

Nou, ben zeer benieuwd of Baudet straks nog overeind staat.

 

Blij dat er nog maar vier pelsdierhouderijen overeind staan en die sluiten eerdaags ook.

Straks zand erover, niet maar aan denken….aan miljoenen zielige dieren die gefokt en vermoord zijn, de huiden gestroopt als ze 'rijp' waren. En voor morgen gezond weer op.

Er mogen nog duizenden naar de tering gaan, omdat die bijna rijp zijn om te oogsten.

Het is gewoon GRUWELIJK, dat dieren zo moeten leven en KAPOT gemaakt worden voor het genot van de mens.

 

De woorden gruwelijk en kapot in de oorspronkelijke betekenis waarvoor het bedoeld is, Gruwelijk en Kapot! Eigenaren worden vet gecompenseerd, ziek gecompenseerd, kapot gecompenseerd, gruwelijk gecompenseerd. Ze kunnen dan nog een dikke vette kapotte zieke BMW kopen of andere nonsens.

 

NOS

"Maar de minister zei vanavond in de Kamer dat dat niet nodig is, nu bijna alle bedrijven al zijn gestopt. Dat is sneller gegaan dan gedacht. De vier die nog wel in bedrijf zijn, zullen naar verwachting volgende week klaar zijn met pelsen en dan zijn daar ook geen dieren meer. Nederland telde 140 nertsenhouderijen."

 

140, alleen al in Nederland. Horror!

 

Blij dat het goed gaat met de karetschildpadden op Bonaire. Dat artikel heb ik abusievelijk bij Buitenland bewaard. Bonaire is natuurlijk Binnenland. Code geel natuurlijk. Alles is daar geel, en het blijft geel ja!

Code groen voor vier soorten schildpadden, die wel met mens en macht en een heel leger aan vrijwilligers beschermd zijn om dit resultaat te krijgen, anders waren ze allemaal al hartstikke uitgeroeid door hebberige lieden.

 

"In het afgelopen jaar zijn in totaal 113 nesten van drie verschillende soorten bedreigde zeeschildpadden aangetroffen op de eilanden Bonaire en Klein Bonaire. Dat is een toename van 27 procent ten opzichte van een jaar eerder, meldt het Wereld Natuur Fonds (WNF) donderdag".

 

Ik wil eindigen met een paar woorden van de Partij voor de Dieren.

 

"De aarde biedt genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht. Ons handelen mag de problemen elders in de wereld niet verder vergroten. Mededogen en duurzaamheid moeten richtinggevend zijn in het buitenlandbeleid.

Hulp aan de armsten en aan slachtoffers van honger, natuurrampen en geweld is voor ons vanzelfsprekend. Mensenrechten zijn er om te worden nageleefd. Gebrek aan solidariteit vormt een voedingsbodem voor vluchtelingenstromen en oorlogen. We hebben daar als grootverbruikers van buitenlandse grond, grondstoffen en hulpbronnen een zware verantwoordelijkheid in te nemen"

 

Dat geldt ook wat betreft de Maan. Straks prikken ze 'm helemaal lek, gaan ze graven en delven als een gek, tot ie wegspurt als een leeglopend ballonnetje en zitten we hier zonder Maan om ons te verlichten tijdens Kerst en om ons kernafval op te dumpen.

 

Zo, wat er ook gebeurt vandaag, of in de nabije toekomst, ik ben weer terug

op het nest. Hoef niet meer te piekeren of stemwijzers door te werken.

 

Houdoe!

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb