Stay safe!

Na al die grijze dagen was het vandaag prachtig weer met een beetje bleekblauwe lucht. De luchtvochtigheid is zo hoog dat mijn camera meer vocht dan lucht leek te pakken. Ondanks de lage ISO was het resultaat bij de meeuwen die er vrolijk op los vlogen boven mijn hoofd, alsof de camera op ISO 800 stond. Een beetje sompig resultaat. Maar ik was al blij weer langs het water te staan en vogels in vlucht te kieken, zoals ik dat noem. Kieken, als in: een kiekje maken. Fotograferen is zo'n groot woord, voor wat ik doe haha. Mja. Toch heel wat, wat een eenvoudige camera heden ten dage kan doen. Hoef je nog niet eens 1000 euro uit te geven. 

 

Door de meeuwen groep heen, vloog ineens een reiger met een kreet van laat me erdoor! Een meeuw vloog nog kort achter hem aan, even checken of ie geen vis had verschalkt misschien. Het was weer een goede oefening armen in de lucht steken. En een leuke wandeling voor de benen. Vooral even vitaminen happen voor de algehele gezondheid en welbevinden. Niet dat het veel helpt maar alle beetjes zijn meegenomen deze maanden. Januari mag van mij afgeschaft worden. Opheffen, uitverkopen, en door!

 

De dokter heeft er nu vertrouwen in dat ik niet al mijn pillen ineens ga nemen, kreeg er ineens 120 stuks van mee, asjemenou!

Kan weer 4 maanden voort. Maar ik drink niet, rook niet, en vloek des temeer. Daar moet ik komend jaar op minderen. Vooral in het bijzijn van Stijn moet ik op mijn woorden letten. Suiker gebruik ik haast niet meer, weinig zout. Enige dat ik wil, is foto's maken en muziek.

Toch vooral foto's. Kan ik de hele avond mee zoet zijn. 

Er werd ons gevraagd: hoe gaan we het doen met kerst. Sorry, die viel niet goed. We zijn met pensioen en ik heb het gevoel, ik wil even helemaal niets meer moeten. Behalve dan die financiële dingen afwikkelen, waar ik al de zenuwen van krijg.

Nou bijna alles voor mekaar. Moet je zelf doorgeven dat je niet meer voor WW premie bijdraagt, allemachtig. Dat soort dingen, word ik gestoord van. Vraag ik een formulier van de belasting, wat ze zelf voorstellen dat je kan doen om verandering door te geven, krijg ik nog eens een voorlopige jaaropgaaf voor de heffingskorting. Wat dus veranderd moet worden. Ik kan zulke dingen niet meer goed trekken. Vandaar die pillen.

 

Maar goed, nog maar eens gebeld. Ene voet voor de andere zetten. En dan moeten we ineens kerst gaan regelen. Echt niet. Ik hou van spontane dingen. Zoals ineens mijn broer uitnodigen. Ja, oké, kom eraan. Gezellig gegeten en geklets, klaar. En door.

 

Het idee al dat we iets moeten afspreken, wanneer, hoe laat, wat moet ik koken? Wat lust de schoonzoon, niets. Pfff.

Nou ja, ik heb er gewoon helemaal geen puf in. Kom maar gewoon es langs. Doet ie toch niet. Kan altijd, We gaan nergens heen.

Anders kwamen we ook altijd pas op tweede kerstdag op het programma, of de derde. Nu mag ik ineens kiezen, en nee,

het wil gewoon niet. Ik weet niet wat het is. 

Ben zo moe van alles. Echt waar. Die Trump, die straks toch wel weer terugkomt al wordt hij nu impeached, Rutte die ook wel weer terugkomt, al loopt zijn termijn af. De belastingen die altijd en eeuwig terugkomt. De afbraak van de natuur, die ondanks mooie woorden gewoon doorgaat. En al doen we hier ons best, elders in de wereld staat de boel in de fik, is het niet in Amerika, of Rusland, dan Australië.

Maar onze vreugdevuren zijn gelukkig uit. Nu nog weg met dat smerige vuurwerk. Dat mag allemaal gewoon.

Niet dat die paar knalletjes zo slecht voor je zijn, de politieagenten horen nu nog fluittonen waarschijnlijk, vreselijk. Het moet toch allemaal kunnen, ze pakken alles van ons af, blèèèH. Ja! Gelukkig, weg, opzouten met die zooi! 

 

Dan die Taghi jakkie. Denk je, die is gepakt, straks komt dat smoel niet elk moment groot in beeld, komt er weer gedonder van. Hij zou volgens die Inez advocaat naar Nederland zijn ontvoerd. Niet de goede procedures gevolgd. Dubai gaf hem aan ons door als een hete aardappel. Weg ermee, voordat z'n vriendjes hem komen halen. Tja. Die komt wel weer terug in het nieuwe jaar, met z'n kop op tv in elk praatprogramma.

 

Ik denk dat ik alle nieuwsapps van mijn telefoon ga verwijderen. Weg ermee. Weg met de pushberichten. Liefst helemaal geen 'smartphone' meer, knettergek word je ervan. Helemaal niet smart. Stupid!

Goede voornemen van het nieuwe jaar, iets aan mijn nieuwsverslaving doen!

en af en toe bijkomen met deze muziek:

https://www.youtube.com/watch?v=cIMKJ43TFLs

Özgür Baba - Dertli Dolap

 

.Alvast Gelukkig Nieuwjaar o ja, een fijne feestdagen natuurlijk, en zet je telefoon dan wel uit!