Stay safe!

Woensdag j.l. zijn we voor de griepprik naar de dokter geweest. We dachten, we gaan vroeg, zijn we de eersten. Zo denken alle ouderen. Dus de gang stond er al snel helemaal vol. Gelukkig stroomt het vrij vlot door. Nou ja, schuifelsnelheid. 

De griepprik, daar kan ik niet heel goed tegen, maar wellicht is dat normaal. Word er niet ziek van maar toch wel een reactie, met een opgezwollen rode gevoelige plek. De prik werd bij ons pas laat gegeven. We hadden al 3x griep kunnen krijgen intussen, maar och. Mijn broer had hem al op 7 oktober.

Afijn, ook weer gebeurd. Ons kan niets meer gebeuren. En nog maar  een week en dan pensioen.

Vandaag, vrijdag 8 november was een prachtige dag met hele dag zon en blauwe lucht.

Zowaar nog libellen gezien en een vlinder zien fladderen. Ook een heleboel zweefvliegen bij de bloeiende liguster verderop.

Roodborstjes gezien en geprobeerd te vangen met de camera. Ze zaten in laag struikgewas korte tweetjes te geven. Je kon ze horen maar niet zien. Met wat geduld lukte het me toch, min of meer.

Er waren veel gaaien aan het rondvliegen en eksters. Nou ja. O ja, ook nog 2 Futen gezien, na lange tijd.

Gisteren is onze jongste dochter geslaagd voor haar rijexamen. Wel tof. Als ze een autootje heeft kan ze makkelijker Stijn vervoeren. Of mij een lift geven! Ook een leuk idee haha.

Zover zijn we nog niet. Alles op z'n tijd, met kleine stapjes. 

Vanmiddag voetballen van de dames kijken tegen Turkije. Op radio 1 ging het over slakkie Groenen, de vóórspel slak, hoorde ik zeggen, maar volgens mij doen slakken helemaal niet aan vóórspel, want dan komt er helemaal niks van terecht.

Ze bedoelden natuurlijk de voorspél slak, slakkie Groenen. De klemtóón lag vérkeerd. 

Ben benieuwd. Volgens mij staan de sterren goed.

Ik voorspél, 3-1!

De roodborst of het roodborstje (Erithacus rubecula) is een zangvogel uit de familie Muscicapidae (vliegenvangers). Hij waagt zich dicht bij huizen, vooral 's winters. Verder is het een zeer talrijke broedvogel van grote tuinen, parken en bossen.

Bruinrode heidelibel, Sympetrum Striolatum

 

Berk (Betula) is een geslacht van bomen uit de berkenfamilie (Betulaceae). De bomen van dit geslacht komen verspreid voor over het noordelijk halfrond: ze zijn uiterst winterhard. Enkele soorten zijn op Groenland en IJsland de enige bomen die er van nature voorkomen. Doordat berken ondiep wortelen zijn ze slecht bestand tegen droogte.

Kardinaalsmuts (Euonymus) is een geslacht van ongeveer 170 tot 180 soorten uit de kardinaalsmutsfamilie (Celastraceae). Het geslacht bestaat uit bladverliezende en groenblijvende struiken en kleine bomen. Het geslacht heeft een groot verspreidingsgebied in EuropaAziëAustraliëNoord-Amerika en Madagaskar.

Zoek de Pimpelmees. Hij is de veren aan het poetsen, vlakbij de stam van de berk. Ik stond daar een eind vandaan. Het was de kunst om het vogeltje zo scherp mogelijk in het vizier te krijgen, liefst met een oofje erop. Mja.

Roodborst, had mij even niet in de gaten. Daar moet je het van hebben!

Bij de bovenste foto, net een takje ervoor, en bij de onderste foto, tegenlicht. 

Eenzame weidechampignon.

Geschubde inktzwam, Coprinus comatus

Maak jouw eigen website met JouwWeb