Stay safe!

De huismus (Passer domesticus) is een kleine zangvogel die samen met ongeveer dertig andere mussensoorten, waaronder de ringmus, behoort tot het geslacht Passer.

De huismus eet voornamelijk zaden en insecten. De zang van het vogeltje beperkt zich doorgaans tot getjilp. De huismus beweegt zich vliegend of hippend voort. De mus is een standvogel: hij blijft doorgaans rond dezelfde plek wonen. Het mannetje is duidelijk te onderscheiden van het vrouwtje, omdat de eerste zwarter en bruiner getekend is.

Jonge huismus

Jonge huismussen lusten er wel pap van 

Huismus, Vogelbescherming

Pluimpje gaat het weer winnen

De Concurrentie onder de poot houden!

Het is weer Pluimpje, die de beste positie heeft verworven!

Pluimpje heeft vast een lintworm

Natuurlijk eist Pluimpje zijn plek op

So, say cheese!!

Shit!! 😜

Pluimpje is de slimste van het stel. Gewoon blijven zitten, rustig afwachten

Pluimpje heeft even een momentje van bezinning

Het was een kort moment van bezinning van Pluim. Daar is ie weer.

De enige vogel die deze tactiek of techniek gebruikt is onze Pluim! Van bovenaf hengelen!

En wie zit er weer vooraan? Pluim!

Deze is iets scherper, van bovenaf schuin door het dubbele slaapkamerraam.

Pluim, gisteren donderdag, 30 april. Toen had ik hem dus ook al in het vizier, valt mij nu op. Voor toekomstige referentie, wij zitten momenteel nog tot de wenkbrauwen in coronatijd. Dit zijn dus coronamussen. Ze zijn geboren in een historische tijd, maar dat zal ze worst wezen. Coronageneratie. Je kunt vandaagdedag overal het woord corona voorzetten. Het verveelt niet. Misschien omdat op zich het een mooi woord is. Met een mooie betekenis, voordat het op deze virus geplakt werd.

Al zijn ze niet allemaal superscherp of missen ze een fraaie achtergrond of schitterende bokeh, of gewoon gebrek aan goed licht, ik ben zeer tevreden met deze coronareportage van deze coronamusjes. Coronahangjongeren, coronastalkers. 

 

Musje Pluim, met zijn ene veertje dat uit zijn kop steekt, gaat het vast nog ver schoppen in deze wereld, tenminste als de kat hem niet vroegtijdig te pakken krijgt.

 

 

Pluimpje strekt de vleugels even lekker uit.